Prispevki

 On

Otroški jedilnik od 18. do 22. marca

Pozdravljeni.
Moram priznati, da sem danes čisto brez navdiha. Rahlo prehlajena in pred mano precej nepospravljeno stanovanje, v planu
za danes pa tudi pisanje enega malo daljšega teksta. Dopoldne sem nekje izgubila (hmm, saj vem kje: na tržnici, na kavi s
prijateljico in v postelji, ker sem nujno potrebovala dodatne 3 ure spanja). Nekaj popoldneva je še pred mano in če se uspem
osredotočiti, bom celo uspela narediti še kaj več, kot napisati Zabojčkov jedilnik.
Naša tamala preživlja soboto pri babici, menda pridno pospravlja in pometa 😉
En tak čisto navaden, simpatičen dan … želim tudi vam!

Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: smoothie (avokado, banana, košček brokolija, jabolko)
M: jabolčni pečenjak
K: zelenjavna zloženka (špinača, brokoli, por, čebula, začimbe,  bešamelna omaka iz riževe moke)
M: mandarina

torek
Z: ajdova kaša s suhimi slivami
M: sveže stisnjen pesino, korenčkovo – jabolčni sok
K: piščančja nabodala, pire iz korenja in krompirja, kislo zelje v solati
M: doma pripravljen jogurt s koščki banane

sreda
Z: smoothie (rdeča pomaranča, namočeni ovseni kosmiči, korenje,  košček koromača)
M: pirin polnozrnati kruh z Zabojčkovo marmelado
K: enolončnica s črno in rdečo lečo ter rumenim in rdečim korenjem
M: na palčke narezana zelena in pesa, pomakamo v mlet sezam

četrtek
Z: grozdni sok, eko keksi z medom
M: pomaranča
K: goveja juha s pirinimi cmočki, meso iz juhe, kuhana kisla repa s krompirjem
M: lešnikovo – dateljeve kroglice

petek
Z: koruzni kruh z maslom in medom
M: sadna solata iz kivija, banane in pomaranče
K: zelenjavni polpet, pire iz kuhane soje, parjena cvetača in brokoli
M: jabolčna čežana z rozinami

CHASKIN RECEPT TEDNA

Danes bom po dolgem času spet malo pobrskala po Kuharici Marije Remec iz leta 1957.
Ker vidim, da imajo Zabojčkovi po novem na prodaj tudi eko fižol v zrnju, je tule recept za “Vipavsko fižolovo juho”:

Namoči čez noč 1/2 kg fižola, drugi dan ga zavri, odcedi, na novo zalij z 2 l tople vode (ali krompirjevke), osoli in kuhaj do
mehkega ter ga pretlači s fižolovko vred skozi sito. Posebej kuhaj 1/2 kg kislega zelja in prideni kuhanemu pretlačeni fižol s
fižolovko vred. Nato razbeli 5 žlic olja, stresi v razgreto olje žlico moke in 3 stroke sesekljanega česna in ko nekoliko zarumeni, prideni k zelju in fižolu. Ko zavre, postavi juho kot samostojno jed na mizo.
Dober tek!