Otroški jedilnik od 20. do 24. maja

Pozdravljeni!

Tokrat brez velikih uvodnih besed, ker je že pozno in ker nas nosi polna luna 😉
Imejte se lepo!

Sabina

 

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: pirina kaša s presnim kakavom
M: jogurt z razkoščičenimi češnjami
K: pečena bela polenta, kuhana špinača, losos na žaru
M: suhe fige

torek
Z: smoothie (avokado, banana, korenje)
M: ocvrti bezgovi cvetovi
K: kremna juha iz špargljev, ajdove palačinke z domačo marmelado
M: jagode

sreda
Z: kamutov kruh z domačo kislo smetano
M: suhi jabolčni krhlji
K: čičerikini polpeti, tzatziki*
M: češnje

četrtek
Z: smoothie (jabolko, pomaranča, blitva, ovseni kosmiči)
M: muffini z rabarbaro in čokolado
K: enolončnica s črno in rdečo lečo, porom in bučkami
M: jabolčno – jagodna čežana (jagode dodamo sveže, samo pretlačimo jih v čežani)

petek
Z: skuta z naribanim jabolkom
M: dan prej namočeni mandlji
K: topinamburjeva juha s koprivami, muffini z rabarbaro in čokolado
M: koruzni kruh z maslom

 

 

CHASKIN RECEPT TEDNA

tzatziki

Potrebujemo:
– 1 kumaro
– 100 ml polnomastnega jogurta
– 2 žlici nepasirane skute
– ščepec soli
– sveže začimbe: peteršilj, origano, drobnjak

Priprava: Kumaro olupimo, z žlico poberemo ven peške in jo narežemo na enakomerne, majhne kocke. Jogurt in skuto zmešamo, dodamo ščepec soli in začimbe po okusu (seveda se lahko doda tudi česen ali čemaž, če ste ga uspeli kaj shraniti), primešamo narezano kumaro in … dober tek!