Otroški jedilnik od 21. do 28. januarja

Pozdravljeni!
Celo dopoldne in velik del popoldneva smo preživeli na svežem zraku v upanju, da pri -5 stopinjah pomrznejo še vsi tisti viruski, ki se upirajo mojemu naravnemu zdravljenju. Drugače pa zelenjavne juhice in sveže stisnjeni sokovi, v kombinaciji v vlažilnikom in čebulno packarijo (glej prejšnji teden) med spanjem delajo skoraj čudeže. Letos prebolevamo prehlade v dveh dneh in ne v enem tednu, kot ponavadi rečejo zdravniki.
Veliko zdravja tudi vam in uživajte v snegu in soncu, kolikor ga uspete ujeti.
Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: domače lešnikovo mleko, banana
M: pomaranča
K: enolončnica iz rjave leče, rumenega in rdečega korenčka, čebule
M: krompirjevo – čebulna juha

torek
Z: koruzni kruhki z maslom
M: jabolčno – marelična čežana
K: blitva z lečo, oslič na žaru, zelena solata
M: datlji

sreda
Z: chia mousse z jabolkom in cimetom
M: shake iz korenčka in jabolka
K: piščančja prsa na žaru, parjen grah in korenček, zelena solata
M: ajdova kaša z jabolčno čežano

četrtek
Z: pirina kašica z rozinami
M: sveže stisnjen pesino – korenčkov sok
K: jota (fižol nadomestili s črno lečo, krompir pa s topinamburjem)
M: pirine palačinke s kakavom in pomarančo

petek
Z: jabolčno – solatno – pesin sok, prosene kroglice
M: pesino – korenčkovi muffini
K: ‘narastek’ iz cvetače, amaranta in prosene kaše, gobova omaka, solata
M: pečeno jabolko z mandljevim nadevom

CHASKIN RECEPT TEDNA
Khm .. se moram opravičiti. Ves čas sem razmišljala, da vam bom zaupala recept za narastek iz prosene kaše in amaranta. Že začela pisati sestavine in ugotovila, da v bistvu .. nimam pojma kakšne so količine. Pri nas kuhanje večinoma poteka precej v stilu impro lige, v dveh točkah:
1. pobrskaj po hladilniku in omarah,
2. znajdi se.
Zato bom morala pripravo narastka ponoviti in si zapisovati količine, ker so tokrat razmerja malo bolj pomembna, predvsem za estetski vidik hranjenja 😉
Do prihodnjič samo namig – impro kuhinja z ljubeznijo ni (skoraj) nikoli zanič kuhinja. Uživajte!