Prispevki

 On

Otroški jedilnik od 22. do 26. aprila

Pozdravljeni.

Stanje pri nas: visoka greda visoko stoji in čaka na sadike. Sadike na
balkonu počasi, počasi lezejo ven. Pravijo, da se še ne mudi, da je treba
počakati še zadnjo prvomajsko slano. Upam, da se hecajo, ampak čisto
preventivno bomo sadili po praznikih.
Naš maček je trenutno najbolj nepriljubljeno bitje v družini, ker si je
privoščil popke novo posajenih kivijev. S kopreno smo jih zavarovali proti
zmrzali (take lepe šotorčke je dragi naredil okrog njih), na to, da bo
mačkon zlezel v šotorček in da je kivijedec pa ni nihče pomislil. Zdaj
držimo pesti in se pogovarjamo v kiviji, da bi vseeno pognali kak listek,
ko bo čas za to.

Lepe prvomajske praznike, spočijte se in uživajte v pomladi!

Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: smoothie (avokado, banana, zelena solata, spirulina, voda)
M: prosena kaša s slivovo marmelado
K: cvetačni pire*, ocvrt oslič, regratova solata
M: pečeno jabolko

torek
Z: jabolčna čežana z zmletimi chia semeni in medom
M: koruzni kruh z lečinim namazom
K: regrat s kuhanim topinamburjem, čemažem in jajcem
M: pečena banana, prelita s kokosovo smetano

sreda
Z: smoothie (kaljena ajda, korenček, jabolko, voda)
M: ovseni kruh z lipovimi listki in rezino sira
K: rižota s šparglji, zelena solata s čemažem
M: kivi

četrtek
Z: umešana jajčka s šparglji, potresena s kalčki alfa-alfa
M: pomaranča
K: enolončnica z ajdo, korenjem, peso in koromačem
M: dan prej namočeni lešniki

petek
Z: sveže stisnjen sok (pomaranča, pesa)
M: topinamburjeva juhica
K: polnozrnate pirine testenine s čemaževim pestom
M: jabolčni čips

CHASKIN RECEPT TEDNA

cvetačni pire

Potrebujemo:
– 1 glavico cvetače, natrgano na cvetke
– 2 mini krompirja
– 100g rdeče leče
– začimbe: sol, poper, muškatni orešček
– voda

Krompir olupimo, narežemo na kockice in kuhamo skupaj z rdečo lečo (v
približno 3 decilitrih vode) 15 minut. Če se nam ne da komplicirati, lahko
cvetačo dodamo kar zraven in pokuhamo vse skupaj; boljši okus pa je, če
cvetačo posebej parimo v parilniku in jo dodamo na koncu. Vode uporabimo
čim manj, pazimo le, da se nam leča ne prime na dno posode.
Dodamo sol, poper in muškatni orešček, pretlačimo ali zmiksamo s paličnim
mešalnikom in na krožniku za okras še malo potresemo z muškatnim oreščkom.
Mi smo tokrat dodali osličev file, potresen z riževo moko in pečen na ghee
maslu.

Dober tek!