Prispevki

 On

otroški jedilnik od 25.2. do 1. marca 2013

Pozdravljeni!

Naše tamale se je čez vikend lotil divji kašelj in sem bila zelo, zelo vesela, da se je v Zabojček prikradla tudi črna redkev. Oprala sem jo, izbolbla vanjo veliko luknjo (izdolbeno meso skupaj s porom, krompirjem in korenčkom uporabila v zelenjavni juhici), nalila notri med in počakala do jutra. Vsak dan tri žličke in v dveh dneh se je kašelj precej umiril. vsaj spali smo lahko celo noč. Hvala Zabojčkovim, ker berejo moje misli oz. še več, mislijo, preden jaz pomislim 😉
Pravijo, da je tole zadnji pravi zimski teden. Po pravici povedano, upam da res. Mi že komaj, komaj čakamo pomlad, zvončke, trobentice, dolge sprehode, malo manj oblačil in predvsem sonce. Tega nam v zadnjih dneh malo primanjkuje.

Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: banana
M: pirina kašica
K: zelenjavna juha, radič s toplim krompirjem
M: pečeno jabolko

torek
Z: koruzni kruh z maslom in medom
M: sveža stebelna zelena, kar tako brez dodatkov
K: goveja juha z domačimi pirinimi rezanci, kuhana zelenjava (pastinak, korenček, zelena), kuhana govedina
M: grozdni sok, pirine palčke

sreda
Z: smoothie (steblo zelene, špinača, korenček, jabolko, banana)
M: hruškova čežana s cimetom
K: ržene testenine z zabojčkovo zelenjavno omako, korenčkom in pastinakom, zelena solata
M: jabolčno – hruškov sok, eko keksi z ovsenimi kosmiči

četrtek
Z: sok iz grenivke in pomaranče
M: čokoladni puding z domačim sojinim mlekom
K: ričet
M: kakijevi krhlji

petek
Z: kamutov kruh z maslom in kalčki
M: mandarina
K: pečen krompir, oslič na žaru, blitva s česnom in olivnim oljem
M: sladka kolerabica*

CHASKIN RECEPT TEDNA

sladka kolerabica
Potrebujemo:
– 2 nadzemni kolerabi
– maslo
– rjavi sladkor (ali med)
-ščepec soli

Kolerabice olupimo in narežemo na kocke. Na hitro jih popražimo na malo masla, zalijemo z nekaj žlicami vode, malo posolimo in dušimo do mehkega. Proti koncu dušenja dodamo žličko sladkorja ali medu, ugasnemo ogenj in pustimo še nekaj minut, da se okusi premešajo.

Dober tek!