Otroški jedilnik od 28. do 1. februarja

Pozdravljeni!

Prvi mesec novega leta je minil, kot bi trenil. Zdi se mi, da dnevi z otrokom minevajo veliko hitreje, kot prej in to kljub temu, da je moj dan v povprečju daljši za 2 do 3 ure (ja, prej sem lahko spala do 10h). Ves čas se nekaj dogaja; igra, lulanje in kakanje po 15 minut, ker je tako zabavno sedeti na kahlici, igra, oblačenje po pol ure, ker se odločamo katero kapo in katere čevlje bi oblekli, sprehod po lužah, igra, pomoč v kuhinji, da se kuhanje kosila potegne krepko čez dve uri, … Zvečer, ko bi si končno lahko vzel pol ure časa samo zase pa pogledaš okrog in ugotoviš, da bi bilo morda pametno še pospraviti za sabo.
Ampak vseeno, ko greš pred spanjem še enkrat v otroško sobo in zagledaš najbolj ljubko speče dete z drobnim nasmeškom na obrazu … je vredno vsake minute 🙂

Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: shake iz korenčka, pese in jabolka
M: vanilijev puding
K: blitva s krompirjem, losos na žaru
M: datlji

torek
Z: pirina kašica z breskovo marmelado
M: pomaranča
K: mineštra iz zelja, krompirja, korenja in fižola
M: skuta z medom

sreda
Z: mlečni riž na mandljevo – sezamovem mleku
M: shake iz korenčka in jabolka
K: pastinakovo – krompirjeva kremna juha, pirine palačinke z marmelado
M: jabočna čežana

četrtek
Z: chia mousse z jabolkom in cimetom
M: shake iz banane in pomaranče
K: prežganka, naravni puranov zrezek, repin pire, zelena solata
M: dan prej namočeni mandlji

petek
Z: pirine palčke, jabolčni sok
M: avokado
K: pesino – krompirjev pire, zelenjavni polpeti, zelena solata
M: polentine palčke

CHASKIN RECEPT TEDNA

Narastek iz amaranta, prosene kaše in cvetače

Potrebujemo:
– pol lončka prosene kaše
– pol lončka amaranta (oboje prej namočimo in dobro speremo)
– približno 4 lončke vode
– 250 g cvetače
– 1 čebulo
– začimbe po okusu

Cvetačo skuhamo v osoljeni vodi, odcedimo, narežemo na drobne koščke in začinimo po okusu (poper, timijan)
Amarant in proseno kašo še enkrat speremo in odcedimo. Kuhamo v rahlo osoljeni vodi 10 minut. V kozici na hitro popražimo čebulo, dodamo cvetačo in vse skupaj zmešamo s proseno kašo in amarantom. Še tekoče zlijemo v namaščen ozek in visok pekač ali modelček za pecivo in pustimo na toplem, da se kar samo skuha do konca in strdi.
Ko se jed ohladi in strdi, jo stresemo iz modelčka in postrežemo kar tako, lahko pa jo prej še obložimo s sirom in gratiniramo v vroči pečici kakih 15 minut.

Dober tek!