Otroški jedilnik od 3. do 7. decembra

Pozdravljeni!

Tokrat ena pesmica, da vas malo spomnimo na otroštvo. Uživajte pri sankanju in delanju snežakov!

Zima, zima bela
vrh gore sedela,
pa tako je pela,
da bo Mirka vzela.
Ker on nič ne dela,
ker on nič se ne uči –
čakaj, čakaj, Mirko ti!

P.S. Če vas zanima kaj več o nas, pobrskajte tule: www.chaska.si

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: amarantovi napihnjenci z jabolčno čežano
M: jabolko
K: bučna juha, domači zelenjavni polpeti
M: kaki

torek
Z: pirina kašica z naribanim jabolkom
M: pirine palčke, domač sir
K: špinača, čičerikin pire, pečen piščanec
M: jabolko

sreda
Z: kašica iz ovsenih kosmičev, namočenih suhih sliv in jabolka
M: pečeno jabolko, polnjeno z ovsenimi kosmiči
K: šara*, pirine palačinke z domačo marmelado
M: skuta s slivovo kašo

četrtek
Z: domač kruh z maslom in medom
M: suhi dateljni
K: špinačna juha s krompirjem, kuskus z grahom in korenčkom
M: shake iz kakija, banane in ovsenih kosmičev

petek
Z: koruzna kašica z rozinami
M: sveže stisnjen jabolčno – špinačni sok, prosene kroglice
K: ričet z zelenjavo
M: kaki

CHASKIN RECEPT TEDNA

šara (od 6 mesecev dalje – seveda v obliki kašice)

“Olupi debelo, rumeno kolerabo, jo nakrhljaj in stresi v lonec, prav tako eno debelo repo in korenje,
vse nakrhljano, ter prilij toliko vode, da lahko vre. Prideni ščep kumine in osoli. Ko je na pol kuhano, prideni še 2 debela, olupljena in na liste zrezana krompirja ter vse skupaj kuhaj do mehkega. Nato vse dobro stlači in prideni za veliko žlico razgretih ocvirkov, ki si jim dodala žlico moke. Ko vse skupaj prevre, postavi šaro kot samostojno prikuho na mizo.”

Zadnjič sem brskala po podstrešju pri sorodnikih in našla zanimivo Kuharico (avtorica Marija Remec) iz leta 1957 (tretja, predelana izdaja). Zdaj vsake toliko brskamo po njej in malo predelujemo recepte – v zgornjem primeru smo predzadnji stavek spustili iz recepta.

Dober tek!