Prispevki

 On

Otroški jedilnik od 3. do 7. decembra

Pozdravljeni!

Tokrat ena pesmica, da vas malo spomnimo na otroštvo. Uživajte pri sankanju in delanju snežakov!

Zima, zima bela
vrh gore sedela,
pa tako je pela,
da bo Mirka vzela.
Ker on nič ne dela,
ker on nič se ne uči –
čakaj, čakaj, Mirko ti!

P.S. Če vas zanima kaj več o nas, pobrskajte tule: www.chaska.si

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: amarantovi napihnjenci z jabolčno čežano
M: jabolko
K: bučna juha, domači zelenjavni polpeti
M: kaki

torek
Z: pirina kašica z naribanim jabolkom
M: pirine palčke, domač sir
K: špinača, čičerikin pire, pečen piščanec
M: jabolko

sreda
Z: kašica iz ovsenih kosmičev, namočenih suhih sliv in jabolka
M: pečeno jabolko, polnjeno z ovsenimi kosmiči
K: šara*, pirine palačinke z domačo marmelado
M: skuta s slivovo kašo

četrtek
Z: domač kruh z maslom in medom
M: suhi dateljni
K: špinačna juha s krompirjem, kuskus z grahom in korenčkom
M: shake iz kakija, banane in ovsenih kosmičev

petek
Z: koruzna kašica z rozinami
M: sveže stisnjen jabolčno – špinačni sok, prosene kroglice
K: ričet z zelenjavo
M: kaki

CHASKIN RECEPT TEDNA

šara (od 6 mesecev dalje – seveda v obliki kašice)

“Olupi debelo, rumeno kolerabo, jo nakrhljaj in stresi v lonec, prav tako eno debelo repo in korenje,
vse nakrhljano, ter prilij toliko vode, da lahko vre. Prideni ščep kumine in osoli. Ko je na pol kuhano, prideni še 2 debela, olupljena in na liste zrezana krompirja ter vse skupaj kuhaj do mehkega. Nato vse dobro stlači in prideni za veliko žlico razgretih ocvirkov, ki si jim dodala žlico moke. Ko vse skupaj prevre, postavi šaro kot samostojno prikuho na mizo.”

Zadnjič sem brskala po podstrešju pri sorodnikih in našla zanimivo Kuharico (avtorica Marija Remec) iz leta 1957 (tretja, predelana izdaja). Zdaj vsake toliko brskamo po njej in malo predelujemo recepte – v zgornjem primeru smo predzadnji stavek spustili iz recepta.

Dober tek!

Stanje v torek:

po novem urniku dostavljamo zabojčke.

Dostave bodo potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.

Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prosim, prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni.

____

V primeru popolne zapore meje z Italijo uvoz iz Italije ne bo možen. Takrat bomo jedli le domače pridelke. Če boste že naročili pridelke iz Italije in uvoz ne bo možen, vas bomo pozvali, da ponovno pregledate svoje naročilo in ga po potrebi dopolnite s tistimi, ki jih bomo lahko dostavili.

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.