Prispevki

 On

Otroški jedilnik od 4. do 8. februarja

Od hiše do hiše,
od vrat do vrat
prinašamo smeh vam
in s smehom pomlad.
Zato pa nam dajte
en evrček, dva,
tri bobe, tri krofe,
en košček mesa.

Lepo pustovanje!

Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: korenčkovo jabolčni smoothie
M: polentine palčke
K: zelenjavna zloženka (zelje, korenje, cvetača, ..)
M: suhe fige

torek
Z: riževa kašica z rozinami
M: smoothie  iz jabolka, banane in pese
K: mineštra iz krompirja, pora, korenja in pastinaka, ajdovi žganci*
M: pomaranča

sreda
Z: ajdova kaša s suhimi slivami
M: pečeno jabolko
K: kolerabne kockice na riževem mleku, piščančje prsi na žaru, solata
M: doma pripravljen čokoladni puding

četrtek
Z: dan prej namočeni mandlji, kozji jogurt
M: shake iz banane, hruške in špinače
K: špinačna juha s krompirjem, ajdove palačinke z domačo marmelado
M: chia mousse z jabolkom in cimetom

petek
Z: koščki črnega kruha v beli kavi
M: hruška
K: mehko kuhan koromač z maslom in drobtinicami, krompirjev pire, dimljen tofu na žaru
M: avokado

CHASKIN RECEPT TEDNA

Ajdovi (koruzni) žganci

Danes bom spet malo prepisovala iz stare Kuharice Marije Remec. Ajdovi (ali koruzni) žganci so krasna zimska

priloga k juham, mineštram in ostalim jedem na žlico. Po takem pravem, starem receptu se naredijo takole:
“Zavri v loncu 1 liter vode, jo osoli in v zavrelo stresi 3/4 litra ajdove (ali koruzne) moke; pokrij in ko žganci
prevro, jih z vilicami v sredi prebodi in kuhaj 10 minut. Nato jih nekoliko odcedi (ako je to potrebno), zabeli z
žlico razgretega masla in z vilicami dobro zmešaj. Žgance pokrij še za 5 minit, nato jih z vilicami zdrobi na
krožnik in daj k juhi, zavrelemu mleku, prežganki ali kislemu zelju.”
Dober tek!