Otroški jedilnik od 6. do 10. maja

Pozdravljeni.

Dolgujem opravičilo za manjkanje prejšnji teden. Privoščili smo si dopust s telefonom in računalnikom, ampak brez polnilcev in dodatnih baterij. 😉
Smo pa napolnili svoje baterije s sprehodi ob obali pa na kavico in sladoled v mesto, z dragim sva si celo uspela privoščiti moto izlet po notranjosti Istre, medtem ko se je mlajša tretjina zabavala z nono. Najboljši izkupiček moto izleta je škatlica divjega timijana oziroma materine dušice, ki mi je pridišal pod čelado in sva se ustavila in ga nabrala in doma posušila. Na vrtu pri noni pa sem nabrala ognjičeve cvetove in prvič naredila domače ognjičevo mazilo. V bistvu se še dela, ker sem ga pustila nekaj dni na okenski polici, da se malo posonči. Držim pesti, da bo rezultat lep, dišeč in predvsem delujoč.

Lep teden!

Sabina

 

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: smoothie (limona, pomaranča, špinača, korenček)
M: vanilijev puding
K: rž-ota z divjimi šparglji, zelena solata z redkvicami  (rž namočimo čez noč in uporabimo kot riž)
M: pomaranča

torek
Z: pirin zdrob z domačo marmelado
M: smoothie (banana, kopriva in pomaranča)
K: ajdova kaša s koromačem, zelena solata
M: pečeno jabolko, polnjeno z mletimi lešniki in smetano

sreda
Z: smoothie (mandljevo mleko, banana, kivi, ovseni kosmiči)
M: prosena kaša z rozinami
K: naravni puranov zrezek, pire iz korenčka in pastinaka*, kumarična solata
M: sadna solata (kivi, jabolko, banana)

četrtek
Z: skuta z banano in rozinami
M: kremna špinačno krompirjeva juha
K: pirine slane palačinke (polnjene z blitvo in skuto)
M: kumare kar tako, narezane na palčke

petek
Z: sveže stisnjen sok (špinača, korenček, jabolko, pomaranča)
M: koruzni kruh s čemaževim maslom
K: kremna juha iz topinamburja in kopriv, eko keksi z medom
M: sveže rdeče redkvice

 

 

CHASKIN RECEPT TEDNA

pire iz korenčka in pastinaka

Potrebujemo:
– 6 korenčkov
– 3 večje pastinake
– začimbe: sol, peteršilj, koper, timijan

Zelo preprosta, ampak strašansko okusna priloga (precej na sladko potegne,
zato jo bodo malčki gotovo z veseljem jedli). Korenje in pastinak narežemo
na kockice in kuhamo do mehkega.
Odlijemo odvečno vodo (ki jo shranimo za kako kremno juhico), dodamo sol in
začimbe po okusu (na primer peteršilj, koper, timijan), pretlačimo ali
zmiksamo s paličnim mešalnikom. Postrežemo kar samo ali za prilogo. Če pa
še kaj ostane, zvečer prilijemo govejo ali zelenjavno juho, dodamo kakšne
simpatične testenine in pojemo v obliki juhe.

Dober tek!