Prispevki

 On

otroški jedilnik od 7. do 11. oktobra

Pozdravljeni!

Dnevi in tedni in meseci mi bežijo zadnje čase. Toliko načrtov, toliko idej in vsak dan je prehitro večer.  Malo se zamislim in ugotovim, da je to le en pogled na svet. Lahko bi rekla tudi, da se odločim za veliko časa za druženje, igranje, crkljanje, ko čakam, da se moja dvoletnica zjutraj odloči, da bi pa vseeno šla v vrtec. In za uživanje v kuhinji, ko lupim, režem, mešam in se mi zazdi, da se kuhanje nikoli ne konča … Za izobraževanje iz raznoraznih področij, kadar se zalotim, da že dve uri brskam po internetu … Za življenje z manj stresa, ko spet ugotovim, da mi ne bo uspelo napisati tistega članka in odgovoriti na oni mail … Vse je odvisno od perspektive … In danes si z užitkom vzamem čas za nov jedilnik.

Sabina

 

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: konopljin kruh s čičerikino-korenčkovim namazom
M: skuta s cimetom in medom
K: polnozrnate pirine testenine z zelenjavno omako (paradižnik, korenje, grah)
M: rdeče grozdje

torek
Z: eko smuti ZELENI iz Zabojčka
M: ‘puding’ iz prosene kaše in slivove marmelade*
K: zelenjavna mineštra (paprika, bučke, korenje, čebula oz. kar najdemo v hladilniku),  ajdovi žganci
M: jabolko

sreda
Z: svež pesino – korenčkov sok, pirini muffini z višnjami
M: pečene kocke iz bučke Hokkaido
K: rezine gomoljne zelene, marinirane v bučnem olju in začimbah, naravni puranji file
M: koruzni kruh z maslom

četrtek
Z: jogurt s koruznimi kosmiči
M: smoothie iz avokada, banane in kakava v prahu
K: špinačna juha, velika skleda radiča s kuhanim krompirjem in koščki popečenega sira
M: nekvašen ržen kruh, rezine paprike in paradižnika

petek
Z: mehko kuhano jajce, ovseni kruh
M: sveže stisnjen sok (melona, jabolko, korenček)
K: blitva s krompirjem in veliiiko olivnega olja, orada na žaru
M: banana

 

 

RECEPT

‘puding’ iz prosene kaše in slivove marmelade*

 

Je čisto preprost. Skuhamo prej namočeno proseno k ašo, lahko na vodi, mleku ali rastlinskem mleku. Malo ohladimo in zmiksamo skupaj s slivovo marmelado, kompotom ali kar svežimi slivami. Če je pregosto, dodamo tekočino po želji. Postrežemo in uživamo. Dober tek!