Prispevki

 On

otroški jedilnik od 8. do 12. aprila

Pozdravljeni.

Juhuhu, zdaj je pa čisto zares prišla! Tudi deževen dan je dovolj topel, da se je s pelerino in gumijastimi škornji (ja, prav zato sem si letos kupila take divje, pisane – rdeče s pikicami) čisto zabavno sprehajati in skakati po lužah. Sončne žarke pa bomo izkoristili za sprehod po gozdu, travniku, zraven pa mimogrede nabrali še zajtrk, malico in delček kosila. Hmeljevi vršički z jajcem, lipovi listi v sendviču za malico, koprivna juha … Ali pa si, da ne kompliciramo življenja, preprosto privoščimo en dolg sprehod, doma pa regrat in čemaž iz Zelenega Zabojčka 😉 Kakorkoli, naredite si lepo in okusno.

Sabina
Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: sveže stisnjen sok (špinača, pest koprive, jabolko, pomaranča)
M: pirin polnozrnati kruh z avokadovim namazom
K: narastek s cvetačo in brokolijem
M: mandarina

torek
Z: mini kivijeva pita iz polnozrnatega testa
M: riževa kašica z domačo marmelado
K: blitvini zavitki, polnjeni s puranjim mesom in rižem
M: palčke stebelne zelene in korenčka

sreda
Z: smoothie (korenček, banana)
M: namočeni ovseni kosmiči z banano
K: regratova solata s krompirjem in jajcem
M: eko keksi z medom

četrtek
Z: puding iz chia semen in jabolk
M: grenivka, pirine palčke
K: goveja juha, zelenjava in meso iz juhe (narezano na kockice, dodano malo kisle smetane), kus-kus
M: kroglice iz prosene kaše, ki v sebi skrivajo lešnik ali rozino

petek
Z: muffini iz koruznega zdroba z olivami
M: jabolko
K: krompirjevo – čemaževa juha, čičerikini polpeti, parjena nakaljena pirina zrna
M: pomaranča

 

 

Namesto dolgega recepta tokrat fotka našega zeleno spomladanskega zajtrka. 6 decilitrov zelenčka smo izsočili iz štirih polnih pesti špinačnih listov, dveh pesti kopriv (ne, ne, seveda jih nismo merili z golimi rokami), 3 jabolk in dveh pomaranč ter dodali nekaj sveže, filtrirane vode. Zeleno, ki te ljubim zeleno …