Prispevki

 On

otroški jedilnik od 8. do 12. aprila

Pozdravljeni.

Juhuhu, zdaj je pa čisto zares prišla! Tudi deževen dan je dovolj topel, da se je s pelerino in gumijastimi škornji (ja, prav zato sem si letos kupila take divje, pisane – rdeče s pikicami) čisto zabavno sprehajati in skakati po lužah. Sončne žarke pa bomo izkoristili za sprehod po gozdu, travniku, zraven pa mimogrede nabrali še zajtrk, malico in delček kosila. Hmeljevi vršički z jajcem, lipovi listi v sendviču za malico, koprivna juha … Ali pa si, da ne kompliciramo življenja, preprosto privoščimo en dolg sprehod, doma pa regrat in čemaž iz Zelenega Zabojčka 😉 Kakorkoli, naredite si lepo in okusno.

Sabina
Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: sveže stisnjen sok (špinača, pest koprive, jabolko, pomaranča)
M: pirin polnozrnati kruh z avokadovim namazom
K: narastek s cvetačo in brokolijem
M: mandarina

torek
Z: mini kivijeva pita iz polnozrnatega testa
M: riževa kašica z domačo marmelado
K: blitvini zavitki, polnjeni s puranjim mesom in rižem
M: palčke stebelne zelene in korenčka

sreda
Z: smoothie (korenček, banana)
M: namočeni ovseni kosmiči z banano
K: regratova solata s krompirjem in jajcem
M: eko keksi z medom

četrtek
Z: puding iz chia semen in jabolk
M: grenivka, pirine palčke
K: goveja juha, zelenjava in meso iz juhe (narezano na kockice, dodano malo kisle smetane), kus-kus
M: kroglice iz prosene kaše, ki v sebi skrivajo lešnik ali rozino

petek
Z: muffini iz koruznega zdroba z olivami
M: jabolko
K: krompirjevo – čemaževa juha, čičerikini polpeti, parjena nakaljena pirina zrna
M: pomaranča

 

 

Namesto dolgega recepta tokrat fotka našega zeleno spomladanskega zajtrka. 6 decilitrov zelenčka smo izsočili iz štirih polnih pesti špinačnih listov, dveh pesti kopriv (ne, ne, seveda jih nismo merili z golimi rokami), 3 jabolk in dveh pomaranč ter dodali nekaj sveže, filtrirane vode. Zeleno, ki te ljubim zeleno …

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.