Prispevki

 On

otroški jedilnik za prvi novoletni teden

Pozdravljeni!

Konec počitnic, konec praznikov in konec nekega obdobja. Ter seveda začetek novega, svežega, lepega, vsaj tako se nadejamo.
Tudi v varstvu Chaska je prišlo do sprememb. Precejšnjih sprememb, če smo natančni. Z novim letom varstvo Chaska ne deluje več, ravno tako smo zaenkrat zaključili z Igralnimi Zmenki. Nam je žal, bomo pogrešali, ampak v določenem trenutku se je treba odločiti in narediti korak naprej.

Zabojčkovi pravijo, da bi otroške tedenske jedilnike pogrešali. No, saj bi jih mi tudi 🙂 Zato bodo jedilniki še naprej, morda malo manj ‘vrtčevski’ in malo bolj družinski, ampak še vedno z obroki in recepti, primernimi za najmlajše in malo starejše. In nič več ne bomo pisali v množini, to bo najbrž še največja sprememba 😉

Od tega tedna naprej torej jedilnike za vas in vaše malčke piše

mamica Sabina.

Jedilnik za ta teden:
ponedeljek

Z: ajdova kaša s suhimi slivami
M: jabolko
K: enolončnica s fižolom mung, zeleno in kolerabo
M: shake iz mandljevega mleka, banane, ovsenih kosmičev in malo cimeta

torek
Z: koruzni kosmiči s kozjim jogurtom
M: kivi
K: goveja juha z domačimi rezanci, kuhana govedina, pečen krompir
M: jabolčno – slivova čežana

sreda
Z: mousse iz chia semen, banane in jabolka
M: sveže stisnjen jabolčno – špinačni sok, pirine prestice
K: dušeno kislo zelje, kuhan krompir, sojini poleti
M: kozji jogurt, jabolko

četrtek
Z: koruzni kruhki z domačo breskovo marmelado
M: jabolko
K: kremna hokaido juha, rižota s piščancem in grahom
M: suhi datlji

petek
Z: polnozrnati muffini z višnjami
M: dan prej namočeni mandlji
K: mineštra bobići po naše*
M: skuta z naribanim jabolkom

RECEPT TEDNA
mineštra bobići čisto malo drugače
(od 10 mesecev dalje)

Potrebujemo:
– 300 g krompirja
– 150 g korenja
– 300 g kuhanega fižola
– 300 g kuhane koruze (ali iz pločevinke)
– 2 žlici čičerikine moke
– bio jušna kocka (ali začimbe za juho)
– sol, poper

Priprava: Krompir olupimo in narežemo na kockice. Najprej samega kuhamo kakih 5 minut, nato dodamo na kolutke narezano korenje, fižol (iz pločevinke ali pa sveže skuhan), koruzo in žlico začimbe za juho. V kozarcu z malo hladne vode zmešamo 2 žlici čičerikine moke. Počasi jo zlijemo v juho in ves čas mešamo.
Kuhamo še kakih 15 minut, po želji dodamo sol in poper in … Dober tek!

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.