Prispevki

 On

otroški jedilnik za prvi novoletni teden

Pozdravljeni!

Konec počitnic, konec praznikov in konec nekega obdobja. Ter seveda začetek novega, svežega, lepega, vsaj tako se nadejamo.
Tudi v varstvu Chaska je prišlo do sprememb. Precejšnjih sprememb, če smo natančni. Z novim letom varstvo Chaska ne deluje več, ravno tako smo zaenkrat zaključili z Igralnimi Zmenki. Nam je žal, bomo pogrešali, ampak v določenem trenutku se je treba odločiti in narediti korak naprej.

Zabojčkovi pravijo, da bi otroške tedenske jedilnike pogrešali. No, saj bi jih mi tudi 🙂 Zato bodo jedilniki še naprej, morda malo manj ‘vrtčevski’ in malo bolj družinski, ampak še vedno z obroki in recepti, primernimi za najmlajše in malo starejše. In nič več ne bomo pisali v množini, to bo najbrž še največja sprememba 😉

Od tega tedna naprej torej jedilnike za vas in vaše malčke piše

mamica Sabina.

Jedilnik za ta teden:
ponedeljek

Z: ajdova kaša s suhimi slivami
M: jabolko
K: enolončnica s fižolom mung, zeleno in kolerabo
M: shake iz mandljevega mleka, banane, ovsenih kosmičev in malo cimeta

torek
Z: koruzni kosmiči s kozjim jogurtom
M: kivi
K: goveja juha z domačimi rezanci, kuhana govedina, pečen krompir
M: jabolčno – slivova čežana

sreda
Z: mousse iz chia semen, banane in jabolka
M: sveže stisnjen jabolčno – špinačni sok, pirine prestice
K: dušeno kislo zelje, kuhan krompir, sojini poleti
M: kozji jogurt, jabolko

četrtek
Z: koruzni kruhki z domačo breskovo marmelado
M: jabolko
K: kremna hokaido juha, rižota s piščancem in grahom
M: suhi datlji

petek
Z: polnozrnati muffini z višnjami
M: dan prej namočeni mandlji
K: mineštra bobići po naše*
M: skuta z naribanim jabolkom

RECEPT TEDNA
mineštra bobići čisto malo drugače
(od 10 mesecev dalje)

Potrebujemo:
– 300 g krompirja
– 150 g korenja
– 300 g kuhanega fižola
– 300 g kuhane koruze (ali iz pločevinke)
– 2 žlici čičerikine moke
– bio jušna kocka (ali začimbe za juho)
– sol, poper

Priprava: Krompir olupimo in narežemo na kockice. Najprej samega kuhamo kakih 5 minut, nato dodamo na kolutke narezano korenje, fižol (iz pločevinke ali pa sveže skuhan), koruzo in žlico začimbe za juho. V kozarcu z malo hladne vode zmešamo 2 žlici čičerikine moke. Počasi jo zlijemo v juho in ves čas mešamo.
Kuhamo še kakih 15 minut, po želji dodamo sol in poper in … Dober tek!