Prispevki

 On

Pikanogakavička modrosti, vstopnice za kino, poleg vsega pa še dobra hrana!

Pikanogavička modrosti, vstopnice za filme, pa še dobra hrana povrhu! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Če bi radi le naročili, to lahko kar pri priči storite in izpustite naše litanije. Če pa se vam da, le zaužijte kanec modrosti Pike Nogavičke, ki  smo jo čisto na sveže destilirali v spodnjem odstavku.

Tako je govorila Pika Nogavička

Takole je govorila Pika Nogavička: če imaš vedno vse pospravljeno, je reč vse prehitro brezupna. 
Recimo, imate zeleno žogo in je ta vedno na svojem mestu, na drugi polici levo v sobi, poleg modre in rdeče žoge. No, lepega dne obujete zelene čevlje in rečete, ja, danes je dan za zeleno žogo. Greste v sobo, druga polica levo  in šment, tam sta le modra in rdeča žoga. In jasno vam je, da je vse brezupno, da nadaljnje iskanje ni smisleno, ker je žoga vedno na tem mestu. Ali je padla v časovno prostorsko luknjo ali pa so vam ukradli, v vsakem primeru je izgubljena za vedno.
Če pa niste tako urejeni, greste po žogo na polico levo, a žoge ni tam. Rečete, aha, mogoče je v spalnici, aha, ni je, greste v garažo, aha, ni je, in potem jo pol ure kasneje najdete v hladilniku.
Nauk je jasen: če si urejen, si kaj hitro v brezupnem položaju, če si neurejen, upanje živi čisto do konca.

Mi imamo zato vedno upanje: ko že kaže, da je vsega zmanjkalo, se najde kakšna zadnja njiva, globoka klet ali kmet, ki je bil čisto za zadnjega trenutka tiho in nam v petek pove: glejte, imam svežo solato!  (no, seveda, kot tudi žoge ne najdete vedno v hladilniku, kakšen teden tudi mine brez sceže solate). A tokrat ni tako, pikanogavička modrost je prinesla sveže domače pridelke!

Dovolj domače zelenjave!

Doma je zrasla fina zelena solata,  še bolj finolistna azijska solata mizuna in fino šopkast radič, ki zraste v majhnih šopkih in se mu zato reče radič v šopkih.
Vse to imamo prav z domačih njiv (poleg vsega, kar takole na zimo itak pričakuješ z domačih njiv ali bolje shramb).

Tedni dobrega sadja

Sadje je še dobro še ni preobčutljivo, kot se rado zgodi konec zime. Daš pomarančo na mizo, pogledaš naokoli in že je plesniva – ni še tako. Domača jabolka počasi zorijo tudi v hladilnicah, vsa so pretežno sladka. Če želite res kislo, morate izbrati Granny Smith.

Kaj delajo kmetje

Kmetje že sadijo brokoli in cvetačo, kar bo – če bo Bog da in bo sreča mila – maja ali mogoče že aprila rodilo sad v obliki brokolija in cvetače. Sejejo paprike, čilije, paradižnike in vse tako, da bodo potem v nekaj tednih sadike in hop, z njimi nato na njivo. Da bo poleti dovolj poletnih pridelkov. Na kmetijah je to res sitno – v časih instant gratifikacije, kot radi poreko družboslovci – da nekaj posadiš potem pa ni nič instant, moraš kar počakati na pravi čas.

Dve vstopnici za film Mleko v Kinodvoru

Kinodvor zabojčkarjem podarja dve vstopnici za film Mleko.
Film je manj o mleku in več o neodvisnosti ter moči organizacije nad posameznikom. Moči zadruge v tem primeru. Nam ljube teme!
Da podarimo vstopnici na primeren način, smo naredili kviz z vprašanji s področja zadrug.  Odgovorite in z nekaj sreče dobite vstopnici.

Pravila. Važno je sodelovati, zato boste v veliki navidezen boben prišli vsi, ki boste odgovorili na vsak vprašanja. Nagrajenec bo določen z generatorjem naključnega števila. Nagrajenec bo objavljen z imenom in priimikom tule na tem mestu. To je pa to.

Veselimo se tedna, ko imamo v običajnih mešanih zabojčkih spet v veliki večini slovenske pridelke. Pravzaprav je to zdaj že tako pogosto, tudi pozimi, da sploh ni čudno – a mi se tega še vedno veselimo (ker vemo, da to ne pride samo)!

Tako vam želimo, da boste ta teden jedli dobro hrano. Najlaže tako, da boste naročiliZeleni zabojček, jasno!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava