Prispevki

 On

Poletje je nazaj, juhu (a.k.a. ne odhaja poletje)

Okusi poletja v zabojčkih ta teden!

Zabojčkove sveže novice

Pozno poletje se vrača in tudi v zabojčkih ga boste našli. Če so kmetje že vlekli iz omar tople puloverja, tiste za meglena jutra, so zdaj spet v čisto poletnem občutju!
To se kaže tako, da jemo fige, paradižnike, paprike in vse tako, kar smo že imeli prejšnje tedne.  A imamo tudi buče in kolerabe in radiče, kar je prinaša dober začetek jesen.

Mini cena za maksi jajčevce

Ni še konec, brkinski jajčevci še kar rastejo! In rastejo na veliko, zato imamo v tem tednu velike jajčevce po čisto mali ceni, po 2,19€ za cel kilogram. Kar je približno en tak velik jajčevec. Ima pa vse, kar imajo mali: okus, teksturo, barvo, ima vse! Slive niso simbolične, ampak kažejo petkovo naturo in obliko teh jajčevcev.

Spet fige

Če se vremenu ne zmeša čisto do konca, bomo konec tedna spet jedli slastne jesenske fige (če jih boste naročili, seveda).

Čisto prvi jesenski radiči

Pri Romani na Zadobrovi so zrasli prvi radiči. En radič sicer ne prinese jeseni, a ta bo že še prišla. Radiči so pa že tu, taki so, poroča Romana.

Zajčkove palčke

V zajčkovi obleki zdaj najdete tudi ekološke grisine, po slovensko palčke, pirine, take z baziliko in take brez bazilike. Za hitre prigrizke!

Jogurt v steklenicah

Kukenbergerjevi bodo na našo posebno željo pripravljali jogurt tudi v litrskih steklenicah. Namesto dveh plastenk boste tako tako prejeli jogurt v vračljivi steklenici. Ko jo boste vrnili in vam odračunamo kavcijo 0,4€, bo tak jogurt cenejši kot oni v plastenki.
Manj za embalažo, več za hrano, naš moto.

Pretekli teden smo že popili prvi jogurt iz steklenic, nam se zdi, da je še boljši!

Edina težava izziv je, da morate tak jogurt v steklenici naročiti že v petek do 14h za naslednji teden. Ker je to večini res težko, vam predlagamo, da ga da dodate med abonentsko naročilo, da pride vsak teden, razen če ga ne odpoveste.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentke zabojčke. Mali sadni + mešani sredni zabojček vam prinese že kar lepo količino sadja, tudi za družine povprečne velikosti

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa jo lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bogedaj za vedno odpoveste).

Ješ, kar imaš v hladilniku ali v najbližji trgovini.  Da bi imeli v hladilniku le dobro hrano, naročite zabojček in prinesemo ga k vam domov. Si, kar ješ, in gotovo je dobro biti okusen, zanimiv in pester kot zabojčkovi pridelki.

Vaši, spet poletno razgreti

zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.