Prispevki

 On

Polni sonca in pomladi polni zabojčki!

Pridelke, informacije in vprašanje za vas, vsega veliko!

Zabojčkove sveže novice

V tem tednu bomo kar kratki – tudi celoten naš Oddelek lepih umetnosti praznuje, kotrlja ekološke pirhe sem in tja, tako da ne ostane kaj prida časa za pisanje.

No, zelo na kratko gre takole – to povemo tudi na koncu – da bomo tudi v tem med prazničnem tednu veseli vašega naročila!

Še enkrat vam sporočamo pomembne informacije o dnevih dostave v tem in prihodnjem tednu:

Ta teden dostava v torek in četrtek

Jutri je dela prost dan. Zabojčke bomo dostavljali v torek namesto v ponedeljek, ponedeljkove via GLS pa boste prejeli v sredo namesto v torek.

Četrtkova dostava bo v četrtek, kot običajno.

Prihodnji teden – prvomajski teden, dostava v torek

Teden kasneje bodo prvomajski prazniki, sredi tedna. Zato bomo vse, prav vse zabojčke, tako ponedeljkove kot četrtkove dopoldanske in popoldanske dostavili v torek, 30. aprila.

Če ste ponedeljkov ali četrtkov abonent in ne želite dostave tisti prvomajski teden, zabojček odpovejte, najbolje čimprej, da bomo laže načrtovali ta kompliciran teden. Lahko vneste premor preko spletne trgovine ali pa nam sporočite na email.

Naročila bomo prihodnji teden sprejemali le do nedelje zvečer.

Najbolj super hrana

V tem tednu imamo še vedno verjetno najbolj super pomladansko hrano, po imenu ne zelo zveneče koprive. Toplo priporočamo,  da boste zdravo in dolgo živeli čisto do konca.

Regrat in čemaž, pomladni par

Je že tako, da so najbolj divje rastline najbolj polne hranil. Mnogi povedo, da rastejo pač tam, kjer jim paše, in da so zato najbolj zadovoljne (če vso argumentacijo nekoliko poenostavimo).
Spomladi jih ne manjka, čemaž in regrat sta stalnici, še jih imamo, a če bo pomlad na polno zagrela, jih ne bo več dolgo.

Koliko vrečk je ravno prav?

Hvala vsem, ki ste pretekli teden povedali, koliko plastičnih vrečk je ravno prav za v zabojčke. Saj ni skrivnost – ravno prav je ravno prav. Vsi si želimo, da je teh vrečk toliko, da dobite kakovostne pridelke, da niso pomečkani, pretirano mokri. Mogoče je vrečk lahko celo malo manj kot toliko. Zdaj pa je na nas, da to udejanimo.

Zagotovo boste v zabojčkih našli več povratne embalaže, to je en del rešitve. Korak po koraku, povedo Stari. Hvala, ker ste nam pomagali!

Sadje je še zimsko, a pomladno ni daleč

V tem tednu imamo zadnje rdeče pomaranče, tudi večina jabolčnih sort gre h koncu. Hruške so še dobre, a sila občutljive in zamerljivo pokažejo, če se z njimi ne ravna popolnoma in do konca nežno.
Tako jemo zadnje zimsko sadje in pogledujemo h Kerinu, kako se rdečijo jagode. Že rastejo, že zorijo – a medtem jemo zimsko sadje, tak je čas.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Tudi v prazničnih dneh je dobro dobro jesti. Tudi če boste  na poti, tudi na tej je dobro dobro jesti. Naročite svoj zabojček, vanj naložite pridelke, ki jih lahko jeste tudi na poti ali pa doma, kjerkoli boste!

Želimo vam lepe praznike, tega danes in jutri in tudi vse dni, praznične in navadne, ki bodo zdaj zdaj tu!

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.