Prispevki

 On

Polni zabojčki zimskih zelenjav in sadja (in psst, krofov)

Zimske radosti v obliki dobre hrane, vseh barv in kar na kratko Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Saj se ne vidi, če pogledaš skozi okno, a zima je tu. Primerno temu imamo različne stopnje zimske hrane, oranžne in rdeče sadeže iz jeseni in veliko zelenja, ki bo nabrano za vaš zabojček.

Imamo kumkvat

Spet imamo kumkvat, majcene citruse, velike kot marelice. Pri kumkvatih je najboljša lupina, ta je sladka, notranjost pa kontrastno kisla. 

Najpriljubljenejši daikon

Najbolj pogosta vrtnina na Japonskem, vemo zakaj!
Kakorkoli ga pripravite in pojeste, ne morete zgrešiti. Surov, kuhan, pražen, v voku, ponvi ali v tako globokem loncu, da dna ne vidite.

Veganski krof

Leto je naokoli in v zabojčkih že (in še) lahko naročite predpustne krofe. Da bi jih jedli vse leto, ne gre (dobro, gre že, a ni koristno), a če jih pojeste nekaj v tem tednu ali dveh, vam bo le dobro delo. Za skeptike, a je veganski krof še krof: tega ne vemo, a preverjeno vemo, da se mu ne vidi, da je veganski.

Dve vstopnici za film Mleko v Kinodvoru

Pretekli teden smo pripravili nagradno igro z neverjetno težkimi vprašanji. Najtežje je bilo (in na njem ste padli prav vsi), koliko let je predsednik Zadružne zveze že predsednik. Pravilni odgovor je več kot 20 let. Glede na to, da je šele 58 let star, bo mogoče presegel tudi 50 let predsednikovanja, malce počakajmo.

Ker pa je naš moto važno je sodelovati, z veseljem podarimo dve vstopnici  za film Mleko, ki bo v Kinodvoru naključno izbranemu sodelujočemu.  Taramtaram, Sabina Hlastan ju prejme. 

Počitniška tedna se začenjata in tudi v nedeljskih novičkah lovimo ta duh časa. Zato so kratke in jih tule kar končamo.

Še to pa vam želimo, a) da boste lepo izkoristili lepe dneve, pa naj bodo počitniški ali ne in b) da boste naročili Zeleni zabojček, brez tega pa seveda ne smemo iti. 
Zdaj pa gremo.

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava

Od 3. do 16. avgusta smo na počitnicah!

Naročite lahko seveda tudi v tem času, veseli bomo, a vaš zabojček bomo dostavili po 16. avgustu.

V drugi polovici avgusta se vrnemo in potem bomo spet z vami, že dvanajsto leto!