Prispevki

 On

Polno jesenskih dobrot, pa še kakšna poletna vmes

Deseta obletnica, sveži pridelki, novi izdelki!

Zabojčkove sveže novice

Jesen, čas za brokoli

Ko se spusti hlad, je čas za brokoli. Imeli bomo prleškega, od Vrbnjaka. Porabite celega, seveda, kocen (steblo), glavo in če pride zraven listje, tudi tega. Nasploh je v listih vedno več vitaminov kot v drugih delih rastline.

Zadnji kakovostni odmerki poletja

Paprike imamo za poletne, a tudi takole na jesenske dni prav lepo rastejo. Družbo jim delajo zadnji volovski paradižniki in jajčevci, oboje od Kerina, zato je kakovost zagotovljena.

Pak choi

Romana je pridelala pak choi. Listi kot špinača, steblo krhko in mesnato, oboje pa zeljnate okusa, lahko rahlo pekoče. Primerno sveže za v solate in za kuho.

Pastinak

Ni tako slovečega imena, a med vami je nekaj oboževalcev, zato posebna omemba: imamo domač pastinak.

Ultraindustrijske rastline in njih raba, če so zrasle doma

Za tiste, ki ste redko / na novo z nami: v zabojčkih dobite seveda tudi pridelke, ki se jim reče enako kot tiste, ki jih dobite v vsaki trgovini. Ime je enako, vsebina drugačna.

Najbolj pogosto zato, ker je zares rastlina cela uporabna za kuho, ne zdrži pa transporta, zato jih na dolge razdalje ne vozijo in ne zdržijo do vsake trgovine.
Pri brokoliju, cvetači so to listi, pri koromaču perje.

Če je zeleno, se drži rastline in ste našli v zabojčku, potem je skoraj zagotovo nekako za pojest. Če ne veste kako, nas vprašajte.

Mešana rezana mlada solata

Pri Bratužu so pridelali mlado, pisano in raznovrstno solato. Razne solatnice, sem pa tja tudi kakšna mlada špinača, mlada blitva – okusno in barvito!

Prvo kislo zelje

Pri Vrbnjaku so že pripravili prvo kislo zelje! Ker je čisto prvo, je še blago kislo.

Hvala za vse lepo želje ob naši desetletnici! S prvo smo tako opravili, zagrizli smo v drugo. Prepričani smo, da bo druga že bolj razburljiva kot prva (saj ne, da bi vedno stremeli k temu, a tako je) in da nas čaka veliko zanimivih doživetij!

In čaka nas veliko dobre hrane. Nekaj jo lahko dobite že ta teden, le naročite svoj zabojček!

vaši desetletni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.