Prispevki

 On

Pomladni sneg in pomladna sveža zelenjava!

Zadnji pozdravi zime, zabojčki polni svežih pridelkov!

Zabojčkove sveže novice

Če smo pretekli teden rekli, da pomlad ni več prav topla, lahko tokrat dodamo, da kmalu pomladi ne bo več, da bo zima in sneg, a zabojčki bodo še vedno polni pomladanskih pridelkov!

Spet čemaž!

Čemaž ni tako kot jagode ali regrat: zagotovo je najboljši prvi, tak svež in mehak in popolnoma čemažastega okusa. Toplo priporočamo ta nadvse okusen gozdni pridelek, za priloge, juhe, narastke in sploh skoraj vse!

Prvi regrat bo, če bo vse po sreči

Sneg in regrat nista najboljša prijatelja. Sploh ne prvi regrat in sneg. Kmetje so napovedali, da bodo nabrali nekaj prvega regrata (prvemu regratu se ne gleda v zobe, pove pregovor), a če bo sneg mrzel in če ga bo veliko, bo tega prvega regrata res malo.

Zunaj belo, v zelenih zabojčkih zeleno, seveda!

Saj to je jasno, tudi v pomladansko zimskem tednu ne bo manjkalo sveže zelene zelenjave, da vas drži pokonci v tem zimskem tednu!

Pri sadju nič novega, takole na zimo je vedno tako, še vedno imamo vse, kar smo imeli doslej!

Dovolj dobro za pojest?

Priporočamo nedeljsko branje v Guardianu:  zakaj je na svetu vedno več hrane, a vedno več ljudi umira zaradi napačne prehrane.

Vedno več vračljive embalaže

Večino mleka in jogurta že prodamo v vračljivi stekleni embalaži. Odslej bomo sprejemali nazaj tudi jajčne kartonske škatlice, da jih bo kmet ponovno uporabil. S tem še ne bomo rešili sveta, ampak porabe embalaže bo pa nekaj malega manj, kar je tudi korak v pravo smer.
Hvala Metki, ki nas je spodbudila k temu!

Kaj ste pa vi naredili?

Če nas vprašajo otroci kaj ste pa vi naredili, da bi tudi mi lahko še vedno živeli na tej Zemlji, jim bomo povedali, da smo jedli ekološko hrano, skoraj izključno zelenjavo in sadje in da smo to razvažali s kolesi. Nam se zdi prav super, vse to!
Seveda ne gre vse gladko, zabojčkov v hladilnici je bilo strašljivo veliko, za prikolico, spustila je guma, klanci so lahko s prikolico strašljivo strmi, ampak nič nas ne sme presenetiti in  zabojčki so dostavljeni brez hrupa, smradu in najmanjšim možnim onesnaževanjem.
Čisto konkretno, slabih 50 km manj dizelsko gnane dostave.

Po zabojčke na Železniško postajo Ljubljana, v Rastlinjak

Zabojčke ali točneje, vrečke iz Zelenega zabojčka lahko zdaj prevzamete tudi na Železniški postaji Ljubljana, v lokalu Rastlinjak. Ko greste na vlak ali avtobus, spotoma vzamete vrečko pridelkov, ki jih dostavimo dopoldne ob ponedeljkih ali četrtkih. Vrečko zato, ker jo je laže nesti s seboj kot pa zabojček.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Nam se zdi fino, da delamo reči, ki so koristne za nas in tudi za generacije, ki bodo za nami.

In veseli smo, da pri tem nismo sami, da vas je vedno več, ki vam je to tudi pomembno in ki tudi zato naročate zabojčke.

Tak lep teden vam želimo, sneg in vreme gor ali dol!

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.