Prispevki

 On

Pomladno poletje, najboljši čas za zabojčkarje!

Ko se srečata poletje in pomlad, razkošno!

Zabojčkove sveže novice

Poletje je tu (tudi pretekli teden je že bilo, priznamo in spominjamo se), le da pretekli teden ni bilo še čisto celo – zdaj pa je!
Pravzaprav, zdaj je življenje še boljše kot bo poleti, zdaj je najboljši  čas: s Primorske in Prlekije imamo že skozinskoz poletne pridelke, iz drugih krajev pa še lepo krhkolistno zelenje (recimo z visokohribovitih Brkinov, tam so jutra še sveža).

Dostava preko GLS v prazničnem tednu le v četrtek

Kot že nekaj let, je tudi letos 25. junij praznik, zato ta dan ni dostave. Letos bo praznik na torek (mi smo najbolj veseli, če so prazniki med vikendi, tako je vse lepo ustaljeno).

Zato bodo vsi zabojčki, ki jih dostavimo preko GLS, v prazničnem tednu (to ni ta teden, ki prihaja, ampak teden po tem), pripravljeni in dostavljeni le v četrtek.

Mladi krompir in paprike ….

S tem se začenja polno poletje: imamo mladi krompir (bi moral biti že pretekli teden, pa je bil kmet zasut z delom in ga ni mogel nakopati), imamo pa tudi čisto prve paprike!

… in volovsko srce in solatni paradižnik

Dozorel je tudi prvi pravi, normalno velikostni paradižnik. Poleg običajnega, okroglega  (ki se mu reče tudi solatni) si lahko naročite tudi volovsko srce, ki je pa sploh primeren za solate, saj je okusen in mesnat. Kakorkoli obrnete, čas solat je tu!

Kot hvaljeno že prvem odstavku, tak pester čas, po barvah, okusih, listovitosti, po vsem! Iz vseh koncev Slovenije imamo krajem primerne pridelke, iz Brkinov špinačo, vipavske češnje, primorske artičoke, prleške kumare in tako naprej, da so zabojčki polni in okusni!

Najboljše mleko za sladolede

Sladoled lahko naredite iz izključno zmrznenjega sadja – takega prodajajo, kot da bil zlat (čeprav je skoraj vedno iz najcenejšega zmrznjenega, ne-ekološkega sadja).

Za boljšo teksturo in milino pa lahko naredite takega z mlekom. Če uporabite ovčje mleko, bo tako fin, da  vam na misel ne bo prišlo, da bi dodali smetano.

Seveda, to povemo le zato, ker imamo tudi ovčje mleko (in kozje, ki pa ni za sladoled).

Pridelki kar samo povedo, da je čas razkošja, hudih kombinacij in zdaj, ko končno na polno sije sonce, silnih okusov!

To, da si te najboljše pridelke lahko naročite na dom, je pa že skoraj 10 let samo po sebi umevno!

vaši poletnopomladni in vedno zeleni zabojčarji

 

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.