Prispevki

 On

Praznične pituralke in hrana za vsakdan

Jesenske novice, o pridelkih in o politično propagandnih sporočilih

Zabojčkove sveže novice

Botra Zima še ni pomolila glave v naše kraje, zato je okusne zelenjave in sadja vse oblik, barv in stopnje listatosti še veliko. Začnemo pa z najbolj slastnim pridelkom tega tedna:

Praznične pituralke

Kdo poreče – saj prazniki so že mimo! Nič ne de, življenje je praznik in pituralke so prav primerne, da to z njimi obeležimo.
Daš pituralko v pečico, daš pituralko v vino, povsod se znajde, povsod je najbolj sladko in slasto sadje. Z Brd, od Reje.

Kakiji od Reje.

Zdaj tudi prve domače kakije in kivije, kakiji prvič v tem letu od Reje z Brd, to pomeni, da do to najboljši možni kakiji. Kiviji pa z dela Primorske, ki je pri morju.

Lahnolistnata hrana

Mlada blitva in mlada špinača. najbolj lahnolistna hrana, kar si jih lahko zamislite.

Težjelistna hrana

V tem tednu imamo domače cvetače in brokolije in tudi koromače, vse skupaj z listi (saj že veste, da so tudi listi za pojesti in da so zares najbolj hranilni).

Brezlistni pridelki

Pri Vrbnjaku v Prlekiji se najde tudi še pridelke, ki jih zdaj ne bi več pričakovali, plodovi poletja. Pri teh pa listi ostanejo pri kmetu, tako je bolje.

In še veliko ostalih pridelkov

Zdaj je nabor pridelkov res velik, nas mika, da bi našteli vse, kar imamo. A poglejte si v trgovini, tam je res vse.

Takole, na kratko smo povedali skoraj vse. Zdaj, pred prvo resno zmrzaljo, je domačih jesenskih pridelkov še veliko, polepšajte si teden in naročite svoj zabojček!

vaši, z razkošjem jeseni razvajeni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.