Prispevki

 On

Praznični zabojčki, najboljša hrana za praznične in sleherne dni

Pridelke, informacije in vprašanje za vas, vsega veliko!

Zabojčkove sveže novice

V tem predprazničnem tednu imamo kot vsak drug pomladanski teden veliko ponudbo sveže zelenjave, pa tudi sadja ne manjka. In seveda jajca z majhne družinske štajerske kmetije, poglejte si v trgovini.  Da bodo vaši prazniki praznični za dušo in tudi za telo!

Imamo pa tudi pomembnih informacij in vprašanje, poglejte si.

Praznični urnik!

Kratek uvod: ta teden je čisto navaden, jutri dostavljamo ponedeljkove, v torek preko GLS  in v četrtek četrtkove. Potem se pa začne:

Prihodnji teden dostava v torek in četrtek

Prihodnji teden je ponedeljek 22. aprila, dela prost dan. Zabojčke bomo dostavljali v torek namesto v ponedeljek, ponedeljkove via GLS pa boste prejeli v sredo namesto v torek.

Četrtkova dostava bo v četrtek, kot običajno.

Še naslednji teden – prvomajski teden, dostava v torek

Še teden kasneje bodo prvomajski prazniki, sredi tedna. Zato bomo vse, prav vse zabojčke, tako ponedeljkove kot četrtkove dopoldanske in popoldanske dostavili v torek, 30. aprila.

Če ste ponedeljkov ali četrtkov abonent in ne želite dostave tisti prvomajski teden, zabojček odpovejte, najbolje čimprej, da bomo laže načrtovali ta kompliciran teden. Lahko vneste premor preko spletne trgovine ali pa nam sporočite na email.

Krasne, popolnoma sveže redkvice na kilo

Tudi ta teden bodo redkvice z domačih njiv, iz Lukovice, nič ne bodo zvezane, ker bo to laže za vse. En šopek običajno tehta okoli 0,2 kg, če vam bo to v pomoč v naročanju.

Res so krasne, tu vidite tiste, ki smo jih že pojedli. Zelenje obvezno porabiti, je polno zdravju koristnih reči (najhitreje na hitro hitro popražiti).

Za sleherni in tudi za praznični dan!

Še vedno imamo blitvo in špinačo in regrat in čemaž, vse tako, kar hitro zraste v teh časih. Imamo tudi še jesenske pridelke, ki pa jih pomlad počasi jemlje. Skratka, imamo vse za dobre pomladanske in lahkotne praznične jedi!

Eni so jekleni, drugi bronasti

Spet smo opremljeni s testeninami vse vrst in mnogih oblik. Pri nekaterih piše bronze in so dražje. Potiskajo jih skozi bronasta sita, ki so dražja in potrebujemo več energije, da gredo skozi. Ker so bronasta sita bolj porozna, so tudi testenine bolj hrapave in zadržijo več omake.
Na poljuden način o tem tule, na znanstveni pa tu.
Članki niso naši, imamo seveda čisto naše bronaste testenine: bronaste linguine (poploščene špagete), svedrčke in strozzaprete, vse to tu.

 

Koliko vrečk je ravno prav?

Pretekli teden smo poskusno vse tiste zelenjave, ki jih običajno iz navade in da je bolj urejeno, pospravimo v vrečke, dali kar direkt v zabojčke. Takole je recimo izgledal zabojček z mlado blitvo, mlado špinačo in radičem v sredini. Prihranili smo vsaj tri vrečke.

Za nekatere listnate zelenjave tako gre, druge bi se pa pomečkale, ker so prekrhke, sploh v družbi kakšne buče.

Ko tak zabojček prejmeš, moraš doma preložiti vse to v svoje vrečke, da se ne posuši v zabojčku.

No, takole izgleda. Ali imate raje tako ali bi raje imeli vsako posebej v vrečki?

Všeč mi je brez vrečk.
Raje imam v vrečkah.

Pomlad je tu, a sadje je še tu

Jesenskih pridelkov bo počasi zmanjkalo, a imamo še vsa jabolka, mandarine in večino ostalih citrusov, še so dobri. Komaj čakamo pomladne pridelke, seveda, a od pričakovanj se ne živi tako dobro in ne prav dolgo, priporočamo to, kar imamo.

Iz velikega v majhno

Takole v Šiški preložimo iz kombija v kolesarsko prikolico in odpeljemo po mestu. Nam je sila všeč, prijazno do okolja in tako prijazno tudi do meščanov, nič smradu, nič ropota, pa še veliko prijaznih besed slišimo.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Tudi v predprazničnih in prazničnih dneh je dobro okusno jesti – naročite svoj zabojček, to bo k temu zagotovo pripomoglo.

Želimo vam lepe praznike in tudi vse dni prej in kasneje.

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.