Prispevki

 On

Prikukali so šparglji, konec pomladi, tu je poletje!

Šparglji, na obisku pri vrečkarjih v Nijmegnu, poletje je tu!

Zabojčkove sveže novice

V tej vročini se dolga, mrzla zima se zdi oddaljen spomin. A ni, hlad zime je še vedno v tleh in pomladanski pridelki zamujajo za dva tedna. Tako šele danes razglašamo, kar bi običajno že v začetku aprila:

Šparglji!

V tem tednu bomo imeli čisto prve gojene šparglje, zelene, kot je v teh krajih v navadi.

Ne le šparglji, še mnogo ostalega!

Če vas mika okusna, raznovrstna hrana, imamo veliko pomladnih pomladno zelenih (in nekaj rdečih) pridelkov, poglejte si!

Prihodnji ponedeljek ni zabojčkov

Med praznikoma, v ponedeljek 30. aprila in seveda na sam praznik dela, 1. maja, ne bo dostav.
V četrtek, 3. maja, takoj po prazniku, pa že bodo. Imeli pa bomo nekaj poprazničnih omejitev – kmetje sicer delajo petek in tudi svetek, tovarne in trgovci in peki pa ne. Zato nekaterih izdelkov (nekaterih mlečnih in kruhov) prihodnji teden ne bo moč dodati v zabojček ali pa bomo naročilo sprejemali le do ponedeljka do 10h.

Nam so najbolj všeč prazniki, ki so med vikendi.

Vrečkarji iz zelene prestolnice Evrope

Oddelek za lepe umetnosti je obiskal Zeleno prestolnico Evrope – nizozemski Nijmegen. Seveda je obiskal tudi kolege zabojčkarje – točneje rečeno vrečkarje z ekološke kmetije. Vsak teden dostavijo 750 vrečk zelenjave z domače in ostalih nizozemskih kmetij.  V tem tednu v mali vrečki ena kumara iz ogrevanega rastlinjaka, pak choi, radič, krompir, redkvice, solata. Izberete lahko velikost vrečke, prav nič pa tega, kaj bo v njej.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Če boste naročili opomnik,  boste po emailu v torek popoldne prejeli opomnik za naročilo četrtkovega zabojček in/ali v četrtek sredi popoldneva za naročilo ponedeljkovega zabojčka. Tako ne boste pozabili na dopolnitev naročila ali sploh na naročilo, če še niste naša redna naročnica (ali pa naročnik).

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Prijemlje nas poletna vročica, pa še maj ni. A zares je sneg šele dobro skopnel, kmetom se je pomlad šele dobro začela. To je za sadje dobro, letos ga bo pozeba res težko pobrala, zelenjava pa je žal začela rasti čisto počasi in pozno.

A z našimi kmeti od Prlekije do Primorske smo sestavili raznovrstne, po pomladi dišeče zabojčke. Naročite svoj zeleni zabojček – boljša hrana, boljše življenje.

Nekaj sence in nekaj sonca vam želimo,

vaši zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.