Prispevki

 On

Prinašamo svež pomladni veter

Kot pomlad lahkotni pridelki!

Zabojčkove sveže novice

Aprilska pomlad je pred nami in z nami, sempatja toplo sonce pod milim nebom in pomadnim vetrom prideluje to lahkotno listnato zelenjavo, veliko jo imamo iz domačih krajev, poglejte si nabor.  Vse to zlagamo v zabojčke, sonce, veter, zelenjavo in sadje!
Ker pa človek ne živi samo od slik in od besede, vam toplo priporočamo, da si jo tudi naročite, vaš jedilnik bo boljši in teden lepši!

Testenine raznih oblik in barv, tudi capelli

Če ste nas zamudili pretekli teden – spet imamo testenine veliko možnih oblik in tudi dveh barv iz nam ljube italijanske zadruge.

Nekatere testenine so iz starejše pšenice Cappeli, poleg napisa jih loči od ostalih srebrna etiketa. Testenine iz nje so še boljšega okusa, pridelajo pa lahko manj pšenice na hektar, zato je dražja. 
O možu, ki je pred dobrimi sto leti vzgojil to pšenico, pa tule.

Sveže redkvice na kilo (in tudi mlada špinača)

Vedno se je treba preizpraševati o tradicijah in navadah. Redkvice se tradicionalno prodajajo v šopkih. Kmet veže redkvice v šopke in vi jih razvežete. Recimo korenčkov pa se ne veže v šopke.
Redkvice ta teden bodo domače, od Roka Šrkebeta iz Lukovice, nič ne bodo zvezane, ker bo to laže za vse. En šopek običajno tehta okoli 0,2 kg, če vam bo to v pomoč v naročanju.

Tudi res mlada špinača bo od istega Roka (in seveda ne bo zvezana v šopke).

Rok je pred pridelki poslal še fotografiji, take pridelke dobimo. Veseli smo takih kmetov, ki imajo take pridelke, povrhu pa pošljejo še fotografije.

Mlada blitva, res vse lahno in zeleno!

Zdaj je tak čas, da zagnano rastejo lahno zelene reči – ta teden bomo imeli mlade špinače tudi domačo, mlado primorsko blitvo!

 

Večina jabolka gre h koncu

April je in domačih jabolka bo počasi zmanjkalo. No, zmanjkalo ne, tako leto je, a večina sort bo v nekaj tednih že slabše kakovosti in jih bodo posušili, usočili in kar je tega.
Tako da, jejmo jih, dokler so! Topaz, opal, jonagold in elster, to vse še imamo.

Manj smradu, več prijaznosti, s kolesom

S kolesarskima prikolicama smo ob četrtkovih popoldnevih uspešno nadomestili kombi in pol! Na sliki četrkova sled ene, ki je začela pot na Obrijah, kjer imamo na ekokmetiji Studen svoj dom, in dostavila dobrih 30 zabojčkov v Bežigradu in Šiški.

Tudi ob ponedeljkih v centru Ljubljane že razvažamo z isto prikolico. Udobno, nestresno in prijazno do ljudi in narave!

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Da tole sporočilo zaokrožimo z istim sporočilom, s katerem smo ga začeli – naročite svoj zabojček!

Saj smo veseli ljudi, ki nam povedo, da redno berejo te novičke, a – saj nam verjamete, vemo – da smo še bolj veseli vas, ki zabojčke tudi naročate. Tudi hvaležni smo vam, iz tedna v teden.

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.