Prispevki

 On

Prva domača solata, primorske kolerabice, je to sploh zima?

Prva domača solata, pa kolerabice in vse polno svežega – kot da ni zima!

Zabojčkove sveže novice

Spet smo polno obloženi z domačimi pridelki – lakote ali dolgočasja ali naveličanosti ob zabojčkih ne morete trpeti.
V tem tednu se obnašamo, kot da smo maja – imamo čisto prvo solato in nič ni slabša, kot ona majska (recimo jagod pa pred pomladjo ne bomo imeli, ker so bljak – če poenostavimo in skrajšamo organoleptično analizo januarskih jagod).

Čisto sveža primorska solata

Na Primorskem je že zrasla čisto prva solata. Posadijo jo že jeseni, potem pa počasi, res počasi raste in zdaj je dovolj velika, da pride v zabojčke.
V tem tednu jo bo dovolj za v abonentske zabojčke, pa tudi za vsa vaša naročila – gotovo vam taka sveže nabrana solata zadiši bolj kot tista, ki se do vaše lokalne trgovine vozi kakšen teden iz Španije.

Izbor domačih pridelkov

Imamo tudi čisto sveže kolerabice in motovilec in por in raštiko in res veliko svežega zelenja za ta letni čas (glej, zima). Če izberemo šest slikic domačih pridelkov, so v tem tednu te (pa solata, ta je pa na prejšnji slikici):

Sveže pečen kmečki kruh

Iz pekarne Deveta vas so nam takole pisali: na željo mnogih kupcev smo razvili ekološki »kmečki kruh«, po imenu Bio podvinski kruh, ki je mešanica rži, polnozrnate pšenične moke in bele pšenične moke in je zelo podoben Žitovemu Jelenu, samo, da je ekološki. Prepričani smo, da bodo kupci zelo posegali po njem, saj je dovolj nevtralen, da zadovolji celotno družino.  

Prvič v tem tednu tudi v zabojčkih (zaenkrat le ob četrtkih).

Nič pametnejšega vam ne vemo povedati kot to, da je koristno jesti dobro hrano. To smo najbolj trdno prepričani. Da je jesti vsaj nekatere pesticide čisto zdravo, je občasno prepričan le prof. dr. Bohanec – mi se jim pa raje izognemo. Sploh raje vidimo, da je naš sosed ekološki kmet kot pa da zemljo redno zastruplja, da bi ne rasel plevel. Zato delamo te zabojčke, ker je to koristno za ljudi in za naravo.

Če tudi vi raje jeste sveže, okusne pridelke, bomo veseli vašega naročila zabojček do torka opolnoči za četrtkovo dostavo in do petka do 14h za ponedeljkovo dostavo (ali torkovo, če ste izven Ljubljane). Pripeljemo ga domov, pa čeprav na koncu sveta (Slovenije). Veselimo se vašega naročila!

vaši zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.