Prispevki

 On

Pski, mački in pomladni pridelki po vrhu!

Imamo vse, nič nam ne manjka, pomlad skrbi za nas. Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

  1. Začnemo s pski.
  2. Končamo z mačkami.
  3. Vmes nekaj malega o pridelkih.
  4. Torej povemo vse, kar je zares pomembno.

Prvi pski

Pski ali peski (nam je ljubše prvo, ker se sliši bolj kot domača žival), botanično tudi česnovi poganjki so stebelca, na koncu katerih se razvijejo cvetovi. Ali pa se ne razvijejo, če jih prej pojemo.
Pojemo jih povsod tam in na tam način, kot da bi jedli mlad česen ali čemaž. Italijani jih obožujejo, to je dobro priporočilo.

Edina napaka pskov je, da jih nimamo veliko.

Fotogenična repica

Pri našem verjetno najbolj eksperimentalno drznem kmetu Bratužu je spet zrasla repica hakurei. Ker je fotogenična, si spet zasluži omembo s sliko vred. Pa tudi zato, ker je sila okusna, kot blaga rdeča redkvica (in mi spet kot lajna – zelenje bognedaj zavreči, ker je okusno in nadvse hranilno, pa še zastonj vam ga ne damo).

Če ste zares le slučajno pozabili – zdaj je čas češenj in jagod. Prve so vremensko odvisne, v preteklem tednu so bile zaradi suše nekatere bolj drobne. To pomeni, da v njih manj vode, torej so bolj koncentrirane. A take racionalne razlage nas ne potolažijo, tako smo veseli, da je bilo zdaj dovolj mokro, da se bodo tudi še odebelile. 

Zdaj je čas

Zdaj je čas solate, nadzemne kolerabice, špargljev, češenj in jagod, tega je v precejšnjih količinah. Imamo tudi precej ostale, različne zelenjave, a vsega bolj po malem. 

Ne-domače breskve, nektarine in marelice

Breskve in vse to  (glej novičke preteklega tedna) postaja z vsakim tednom okusnejše in po dostopnejših cenah, a glavna sezona se še ni začela.  

Prihaja oblečeni zabojček

Najbolj grozovit sovražnik Zabojčka – ko je ta enkrat pripravljen – je Sonce.
Zato smo Zabojčku skupaj s podjetjem KO-SI pripravili še kar čarobni ščit v obliki mnogokrat uporabne obleke, ki ga bo ščitil pred hišo, v hiši ali pred stanovanjem, ko čaka na vas in varno zavetje hladilnika. 
Pretekli teden smo preizkušali prototip, tako je izgledal.

Nekaj dobiš, nekaj izgubiš

Da v pomladnem času, času hiperobčuljivih pridelkov k vam pripeljemo karseda sveže pridelke, jih odslej pripravljamo na sam dan dostave (če se to le da). Tako začnemo dostavo nekoliko kasneje, najbolj se to pozna ob torkih. Za Bežigrad in v Center ob torkih zato zagotovo ne začnemo dostavljali pred 10h, kar pomeni, da ni modro računati na zabojček za opoldansko kosilo.

Luna – mačja kraljica

Luna, mačja kraljica, si je izbrala prestol. Jasno, zabojček, Zeleni zabojček je ravno pravi. Zato je pooblastilo podložnico Neli, da ji preskrbi en zabojček v trajno last. In takole ga je zadovoljno preizkusila in dovolila, da jo Neli slika. 

Virus se umirja, mi pa še vedno vozimo veliko zabojčkov. Obojega smo veseli! 

Tako lahko več in bolj predvidljivo naročamo pri kmetih, ki bodo iz tedna v teden imeli več pridelkov, tja do novembra (če le ne bo suše, poplave, toče in kakšnih drugih sitnih pojavov). In potem so oni veseli in z  večjim zaupanjem sejejo več in potem imamo večjo ponudbo in ste vi bolj veseli in tako imamo eno lepo zabavo.

Naročite svoj zabojček,  to je pa začetek vsega tega!

Toplo vas pozdravljamo,

vaši zabojčkarji.

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava