Prispevki

 On

Puntarelle, najboljše artičoke in hrana za vsak dan!

Legendarne puntarelle, najboljše artičoke in še veliko hrane za vsak dan!

Zabojčkove sveže novice

Čas je za raznovrstnost in izvirnost! Poleg vsega čisto običajno zimskega imamo zdaj tudi velike, okusne in sploh najboljše artičoke in tudi puntarelle, nedeljsko hrano za Italijane. Pri nas goveja juha, krompir in solata, pri njih puntarelle (poleg vsega ostalega).

Špragljasta cikorija ali puntarelle

Izgleda kot velik kup še kar grenkega zelenja, a v notranjosti skriva mehko in sladko srce v špargljoidni obliki. Temu notranjemu delu rečejo Italijani cespo, se ga poje lahko kar surovega.

Zeleno listje pa skuhamo ali pražimo, tako zmanjšamo grenkobo. Je pa menda tudi res, da bolj je grenko, več zdravju koristnih snovi ima.

Če berete italjansko, vam gradiva o puntarelle ne bo zmanjkalo, puntarelle za vse ostale v angleščini pa tule, nam je članek  dobro služil.

Še zimskih redvic

Tudi še ta teden imamo čisto sveže redvice!

 

Najboljše artičoke

Saj je res, da vsak trgovec svojo malho hvali, a Davidu, našemu italijanskemu prodajalcu, zaupamo – se je že izkazalo, da ima dober okus. V tem tednu toplo priporoča artičoke, ker bodo sorte romanesco, velike, rdečkaste ali kar precej vijolične, in, kar je res pomembno – najboljšega okusa.

Poleg zelenjave vseh barv in oblik je v ponudbi tudi precej raznolikega sadja! Nekaj slikic spodaj, vse ostalo pa seveda v trgovini.

Krofi toplo sprejeti!

Po nekaj skepse so bili veganski krofi toplo sprejeti. Krofe brez jajc in brez mleka si predstavljamo take nizke, temne, še najboljši termin je podplataste.
Ti so čisto drugačni, kot da niso veganski.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Sonce je že toplo, a zime še ni konec. Ponudba je zasto seveda zimska in sila pestra, za dan slehernika in tudi za dni, je za kuhanje in uživanje v hrani več časa. 

Naročite svoj zabojček, da boste  tudi v tem tednu bolje jedli!

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.