Prispevki

 On

Radič v sočni rižoti

radič

  • 300 g radiča
  • skodelica okroglega riža za rižote
  • manjša čebula
  • 3 žlice olivnega olja
  • 30 g masla
  • ½ dl belega vina
  • Sol, poper
  • nariban sir, recimo parmezan, Zbrinc, dobra sprememba bo tudi gorgonzola
  • nekaj nasekljanih orehov za krašenje

Radič operemo, odcedimo in narežemo na trakove. Na olju popražimo čebulo in dodamo radič ter pražimo, da uvene. Nekaj radiča lahko odvzamemo in ga po okusu dodamo na koncu kuhanja, da jedi lažje uravnamo grenčino. Nato dodamo riž in dolijemo vodo za trikraten volumen riža. Rižoto nežno kuhamo odkrito, na majnem ognju. Ostati mora zelo sočna, zato po potrebi še dolivamo vodo ali zelenjavno jušno osnovo. Pred koncem kuhanja dodamo vino, začimbe, vmešamo maslo in nariban sir, nadevano na krožnike posujemo z orehi in postrežemo.

Naročite si svoj Zeleni zabojček takoj 🙂

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.