Radič v sočni rižoti

radič

  • 300 g radiča
  • skodelica okroglega riža za rižote
  • manjša čebula
  • 3 žlice olivnega olja
  • 30 g masla
  • ½ dl belega vina
  • Sol, poper
  • nariban sir, recimo parmezan, Zbrinc, dobra sprememba bo tudi gorgonzola
  • nekaj nasekljanih orehov za krašenje

Radič operemo, odcedimo in narežemo na trakove. Na olju popražimo čebulo in dodamo radič ter pražimo, da uvene. Nekaj radiča lahko odvzamemo in ga po okusu dodamo na koncu kuhanja, da jedi lažje uravnamo grenčino. Nato dodamo riž in dolijemo vodo za trikraten volumen riža. Rižoto nežno kuhamo odkrito, na majnem ognju. Ostati mora zelo sočna, zato po potrebi še dolivamo vodo ali zelenjavno jušno osnovo. Pred koncem kuhanja dodamo vino, začimbe, vmešamo maslo in nariban sir, nadevano na krožnike posujemo z orehi in postrežemo.

Naročite si svoj Zeleni zabojček takoj 🙂