Prispevki

 On

Ratatouille (ratatuj) iz pečice

Ratatouille (ratatuj) iz pečice

  • pol čebule, strok česna
  • skodelica paradižnikovega pireja ali sveži narezani, nasoljeni in odcejeni paradižniki,
  • večja bučka, paprika, jajčevec, rdeče korenje
  • nekaj stebel svežega timijana (poskusite tudi različice z majaronom, baziliko, lovorjem)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper

Pečico segrejemo na 180-200 stopinj. Čebulo in česen drobno sesekljamo, v pekač namažemo paradižnikov pire, potresemo s čebulo, česnom, soljo, poprom in žlico oljčnega olja. Premešamo. Zelenjavo narežemo na tanjše rezine in jih naložimo jih v model od roba proti sredini. Poškropimo z oljčnim oljem, solimo, popramo in potresemo s timijanovimi lističi. Vse skupaj pokrijemo s peki papirjem in pečemo v pečici 40 minut. Za prilogo lahko pripravimo belo ali rumeno polento, kuskus, riž, kos kruha.