Prispevki

 On

Ratatouille (ratatuj) iz pečice

Ratatouille (ratatuj) iz pečice

  • pol čebule, strok česna
  • skodelica paradižnikovega pireja ali sveži narezani, nasoljeni in odcejeni paradižniki,
  • večja bučka, paprika, jajčevec, rdeče korenje
  • nekaj stebel svežega timijana (poskusite tudi različice z majaronom, baziliko, lovorjem)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper

Pečico segrejemo na 180-200 stopinj. Čebulo in česen drobno sesekljamo, v pekač namažemo paradižnikov pire, potresemo s čebulo, česnom, soljo, poprom in žlico oljčnega olja. Premešamo. Zelenjavo narežemo na tanjše rezine in jih naložimo jih v model od roba proti sredini. Poškropimo z oljčnim oljem, solimo, popramo in potresemo s timijanovimi lističi. Vse skupaj pokrijemo s peki papirjem in pečemo v pečici 40 minut. Za prilogo lahko pripravimo belo ali rumeno polento, kuskus, riž, kos kruha.

Na strani uporabljamo piškotke, da bolje razumemo, kaj radi prebirate na naši strani (in da pripravimo še več takih vsebin). Podatkov ne delimo z nikomer. Če ne želite uporabiti piškotkov na naši stran, izberite Zavrni piškotke,  če se vam pa zdi to smiselno, izberite Strinjam se. Vašo izbiro bomo shranili za eno leto.
559