Ratatouille (ratatuj) iz pečice
- pol čebule, strok česna
- skodelica paradižnikovega pireja ali sveži narezani, nasoljeni in odcejeni paradižniki,
- večja bučka, paprika, jajčevec, rdeče korenje
- nekaj stebel svežega timijana (poskusite tudi različice z majaronom, baziliko, lovorjem)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
Pečico segrejemo na 180-200 stopinj. Čebulo in česen drobno sesekljamo, v pekač namažemo paradižnikov pire, potresemo s čebulo, česnom, soljo, poprom in žlico oljčnega olja. Premešamo. Zelenjavo narežemo na tanjše rezine in jih naložimo jih v model od roba proti sredini. Poškropimo z oljčnim oljem, solimo, popramo in potresemo s timijanovimi lističi. Vse skupaj pokrijemo s peki papirjem in pečemo v pečici 40 minut. Za prilogo lahko pripravimo belo ali rumeno polento, kuskus, riž, kos kruha.