Prispevki

 On

Raznovrstno, ne pa paradižniki skoz in skoz

Raznovrstno, pestro, okusno v vsakem delu leta!

Zabojčkove sveže novice

Veseli smo, da vas je toliko, ki znate uživati v raznovrstnost, ki jih prinašajo letni časi! Zdaj je jesen, že skoraj zima, in seveda imamo temu primerne pridelke. Nekateri najraje skozi vse leto jedo paradižnike, ki so vsekakozi enakega brezokusa. Mi pa vemo in vidimo, da je daleč najbolje jesti sezonske pridelke. Ker so najbolj okusni, zato.

Zdaj imamo vse v steklenicah!

Že dolgo nas mučijo plastenke. Vemo, da iz njih v hrano prehajajo mehčala, topila in take reči, ki jih naša telesa niso navajena, še bolj pa očitno, da iz embalaže nastane kup odpadkov (da ne omenjamo porabe nafte). Zato so povratne steklenice verjetno najboljša rešitev.

Zdaj je tudi mali jogurt v 0,5L stekleničkah. So brez kavcije, jih je pa kmet vesel nazaj.

Ko stekleničko spraznete, jo dobro splaknite z vročo vodo. Tako jih kmet le še dobro opere in ponovno uporabi. Kljub porabi vroče vode je to še vedno veliko, veliko bolj ekološko kot predelava plastike.

Tudi kisla repa v steklenih kozarcih

No, kisla repa ni v steklenicah – tega si ne želite –  je pa zato lahko v steklenih kozarcih! Lahko pa tudi ni, kakor boste izbrali.

Blitva, motovilec, rukola – še vedno in še kar!

Mraz je že bil, da ne tak globok, da bi pojedel vso fino zelenje! Imamo še polno fine zelenjave, da nam kar srce zapoje (in želodci in tako ljubezen).

Kakiji ne bodo vedno, zdaj je čas!

Zdaj imamo tudi kakije, ki niso prav lepi, ah, sploh niso lepi, so za zato dobri! V gajbicah po 4,5kg, le za dostavo po Ljubljani oziroma kjer ne dostavljamo preko dostavne službe (ker v tem primeru bi bili že kar narejena marmelada).

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Tople jeseni je konec, definitivno, v zabojčkih pa je še vedno polno jesenskih pridelkov, ki prijajo tudi v hladnih zimskih dneh. 

V mrazu in snegu, in v megli in sploh vedno vam zabojček prinesemo domov, le naročite ga!  

Lep zimski teden vam želimo,

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.