Prispevki

 On

Rejevi kakiji, kiviji, mlada blitva, stročji fižol – vse, kar pritiče jeseni, pa še precej povrhu!

Pričakovani in tudi presenetljivi pridelki jeseni

Zabojčkove sveže novice

Konec oktobra je in imamo vse, kar spada v ta časa. Saj veste, jabolka in kaki in kivi in buče in zelje in vse to.
Imamo pa tudi, kar iz neke navade jemo bolj poleti, je pa tudi zelo prija v tem času, recimo stročji fižol. Pa to, kar zraste sempatja, recimo mala krhka blitva, ki jo lahko poješ kar tako, surovo. Pa motovilec.
Vse to imamo in z veseljem pripeljemo k vam!

Čez dober teden so prazniki, dostavljali bomo pred njimi

Prihodnji teden so prazniki (mi takih med tednom ne maramo, ker je potem vse premešano).

Namesto v četrtek (ki je 1. novembra) bomo v tistem tednu dostavljali četrtkove abonentske zabojčke in vsa ostala naročila že v torek, 30. oktobra.

Naročila bomo sprejemali do ponedeljka 29. novembra ob 8h zjutraj za torkovo dostavo, za nekatere pridelke in izdelke bomo morali zaključiti naročila še prej. V petek bomo poslali nedeljski mail in vse povedali še enkrat (saj vam pravimo, da je na take tedne vse pomešano).
Kar drži v vsakem primeru, tudi med prazniki boste dobro jedli!

V tem tednu pa še vse tako, kot je običajno. Naročila do torka opolnoči, dostava v četrtek.

Mlada blitva in motovilec

V tem tednu imamo dve krhki, fini in čisto sveži zelenjavi: mlado blitvo in motovilec. Tako od daleč zgledata kar podobno, oboje lahko pojemo kar surovo, oboje je res dobro. Priporočamo!

Leto se obrne, kaki se vrne!

Kakiji in z njimi Marko Reja so spet z nami (ali pa je obratno).  Že desetič se nam je zgodila jesen v zabojčkih in tolikokokrat je bil z nami, vsako jesen.

Ko se točno kot letni časi pojavljajo kmetje, sploh ti, ki niso z nami iz tedna v teden, smo kar otožni. Tudi Prešern je tako čutil, še prej kot mi (verjetno je jedel premalo zelenjave in ni bil prav mladosten).

Buče za rokodelce

V zabojčkih je večina reči za pojest. Skoraj vse, le te buče so za izrezovanje. Saj jih lahko tudi pojeste, saj so ekološke, a okusne so tako približno kot nizozemski paradižniki ob vsakem letnem času.

V boljših podjetjih jedo iz zabojčkov

V prav vsakem podjetju povedo, da so zaposleni največje bogastvo (vsaj dokler jih ne morejo zamenjati z roboti). Kjer to zares mislijo, tudi skrbijo za njih. Poleg plače jim dajo tudi ekološko sadje, tako za malico in za sempatja.
Tako smo za rep ujeli dva zabojčka, ki so ju odpeljali k zaposlenim na varovano območje. Slava takim delodajalcem!

Dostava po vsej Sloveniiji, tudi v zadnjo vas

Za večino to ni več novost, ni pa prav staro: spet omogočamo dostavo po vsej Sloveniji, ob torkih in četrtkih.
Odslej dan pred dostavo prejmete SMS in email, kjer lahko določite, da vam pustijo zabojček pred vrati, če vas ni doma, ali pa spremenite kraj dostave.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Pridelki z domačih njiv so še bogati in raznoliki – čisto vsa zelenjava v teh tednih je še domača, slovenska, od sadja imamo pa mandarine, limone in banane izza meje (pa še za to ni prave potrebe za naročanje, je res veliko domačega sadja).

Naročite zabojček, ni je bolj preproste metode, kako priti do dobre hrane (oziroma še bolje, kako pride dobra hrana do vas).

Vaši vedno sezonski zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.