Prispevki

 On

Repin retaš po Zabojčkovo

Tole je različica z več vlakninami, testo smo zamesili iz polnozrnate pirine moke.Polnozrnatega testa ne bomo razvlekli tako na tanko kot bi lahko belo, bo pa vseeno dobro! Maščob je tudi malo manj kot v klasičnem retašu; v legiru imamo nekaj nemastne skute, kislo smetano pa je zamenjal jogurt. Repe nismo mučili s praženjem na olju, je samo ožeta. Tako dobro je bilo, da je naša štiriletnica vztrajala, da bi še tretji kos te sladice 🙂

Testo:

  • 400 g polnozrnate Slavičeve moke žlica olja, žlica kisa, sol

Nadev:

  • 1,5 kg repe
  • sol

Preliv (legir):

  • 3 jajca
  • 250 g skute (Pomurske mlekarne)
  • 250 g manj mastne pasirane skute
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl olja

Zamesimo testo, ga pokrijemo in pustimo pol ure počivati. Olupimo repo, jo naribamo, nasolimo in premešamo. Vklopimo pečico na 200°C. Zmešamo preliv, iz repe stisnemo vodo, razvaljamo in raztegnemo testo. Premažemo ga z 2/3 preliva, potresemo z ožeto repo in zvijemo zavitek, po prekmursko retaš. Prihranjen preliv (legir po prekmursko) zlijemo po površini zavitka in hop v pečico! Dobre pol ure traja, da se malo zapeče.

Servirali smo ga še vročega. Z jogurtom. Tudi tisti košček, ki se je ohladil, je bil baje zelo dober 🙂

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.