Prispevki

 On

Sadovi milega poletja

Poletno popoln čas, tudi pridelki so taki Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Lahko bi se pritoževali – razumen človek vedno najde okoliščino, ki mu ni pogodu. Sploh vreme je vedno pri roki, a zdaj se nad njim res težko pritožujemo. Tudi če bili kmetje. Nekaj je dežja, ni suše. Toplo je, ravno prav za večino poletnih pridelkov. Pa še sonce sije, dobro za vitamin D. 
Skratka, za zelenjave in sadje popolno poletje.
V tem popolnem času imamo tako vse, kar se pač spodobi:

Od česa živi človek in človekinja

Človek in ne človekinja ne živita samo od fig, ampak – vsaj v naših krajih, v raju je bilo drugače – tudi od jabolk. Tako smo sila veseli, ko dobimo prva jabolka, čeprav imajo bolj krhko konsistenco in tudi na sobni temperaturi ne bodo zdržala prav dolgo. So pa osvežilna!

Še bolj po meri poletja so lubenice (glej navodila spodaj) in melone, še vedno pa zorijo tudi ameriške borovnice z Ljubljanskega barje, ki so v sorodu z morskimi prašički (ti niso ne morski ne prašički, borovnice pa niso ne ameriške ne z ljubljanskega barja, saj rastejo na barju prav daleč od Ljubljane, mnogo bliže Vrhniki).

Navodila za lubenice

V trgovini ni ravno intuitivno, zato še takole povemo:

lubenice bodo menda težke okoli 2kg.

  1. Če boste naročili pol kg kilograma lubenice (slika levo ali slika zgoraj, odvisno od velikosti vašega zaslona), jo bomo razrezali in vam dali četrtino. 
  2. Če boste naročili dve celi lubenici, vam bomo dali dve celi lubenice (v spustnem meniju morate izbrati ceno na kos, čeprav je to zavajujoče, ker je to še vedno cena na kilogram, cena na kos pa velja le, če bo lubenica težka točno dva kilograma. Kar skoraj nikoli ni, jasno). 

Skratka, če naročite lubenico, boste dobili lubenico, s temi spustmimi meniji se pa igrate toliko časa, da dobite toliko, kot želite. Če vam v prvo ne bo uspelo, niste edini (saj smo rekli, da ni intuitivno).

O napredku paradižnikov

Kaj naj rečemo – imamo paradižnike in vse te poletne pridelke.
In čeprav je fotografije ista kot lani, so letos od Vrbnjaka paradižniki mnogo boljši. Lani smo se pritoževali, da so bolj za slikat kot za pojest, letos so pa tako za slikat kot za pojest. Okusen napredek!

Okrogle bučke za polnit

Pri Romani so zrasle tudi okrogle bučke. Ker so okrogle kot žogice, kar kličejo po tem, da jih napolnite s čim drugim.

Prodajamo jih pod buče sezonske.

Eko kava od Escobarja via Ekosnedek

Sestrski Ekosnedek je v sodelovanju s pražarno Escobar pripravil mleto kavo. Kava, kot se le da lokalna in še v biorazgradljivi embalaži.

To je čisto kratka uvodna novička o tem, da jo imamo, več sledi.

Toni in njegovi so na počitnicah

Kot še mogoče veste iz preteklega tedna – v tem in prihodnjem tednu Kukenbergerjevih svežih izdelkov ne bo, ker so na počitnicah (takole izgledajo enkrat pozimi).
Imamo pa sveže ovčje in kozje izdelke, ti pa niso na počitnicah.

Poletne počitnice

Letos imamo predvidene počitnice od 3. od 16. avgusta.

Torej še ta in prihodnji teden zabojčki, potem pa ne več.

Tole je konec novičk. Še standardni stavek (ker velja prav vsak teden): poglejte in naročite zabojček, to nas bo vse razveselilo!

In že nas ni več, do torka, srede ali četrtka, ko bomo dostavili vaš zabojček (ali pa do naslednje nedelje, če ste bolj teoretični zabojčkarji ali imate svoj vrt  ali babico in take vire). 

Vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava