Prispevki

 On

Še Krpanovih daikonov, orehi, kislo zelje, mlada blitva, krhko, sočno, jesensko

Blago jesensko sonce daje blage jesenske pridelke

Zabojčkove sveže novice

Pod blagim jesenskim soncem rastejo blagi in sočni jesenski pridelki, drugače ne more biti. Imamo jih in imamo jih toliko, da jih prodajamo!

Dostava po vsej Sloveniiji, tudi v zadnjo vas

To ni več čisto sveža novica, je pa še vedno novo: spet omogočamo dostavo po vsej Sloveniji, ob torkih in četrtkih.
Odslej dan pred dostavo prejmete SMS in email, kjer lahko določite, da vam pustijo zabojček pred vrati, če vas ni doma, ali pa spremenite kraj dostave.

Bloški daikon od tam, kjer bil Krpan doma

Če ste zamudili svežo novičko preteklega tedna, viri (študija) jasno kažejo,  da je bil Martin Krpan doma z (Lepega) Vrha pri Sveti trojici (saj se spomnite: Krpan mi pravijo; doma sem pa z Vrha od Svete Trojice), prav z zemlje, odkoder imamo zdaj daikon. In kot se spodobi za Krpanovo robo, je daikon velik in močan, glejte ga (slika ni simbolična). 

In še najbolj pomembno za na konec: daikon pride skupaj z zelenjem, ki je nabito z minerali in vitami, še mnogo bolj kot koren. Naglavni greh bi ga bilo zavreči!
V tem tednu tudi v zabojčkih večine vrst.

Orehi in kostanj

Po dveh letih suše letos orehov ne bo manjkalo, že jih imamo. So pa še vedno v lupini. Tako je uživanje oreha velika nagrada – če uspešno udariš po njem, ga lahko odpreš, poješ.

Imamo pa tudi kostanj iz divjih gozdov okoli Gozd Reke, tega ni treba udariti, ga je pa treba skuhati.

 

Kislo zelje je že kislo

Pretekli teden smo imeli prvo kislo zelje, z nekaj nejevere smo vas svarili, da mogoče še ni tako kislo, kot se za kislo zelje spodobi. Motili smo se!

Čisto spodobno kislo je in prav fino surovo ali pa kuhano, kakršno vam pač prija.

Mlada blitva

Veselimo se mlade blitve, take kratke in drobne, ki bo v tem tednu v zabojčkih in tudi kar tako, če jo naročite.

Buče za izrezovanje

Iskreno povedano, mi smo bolj za domače običaje.
Ni pa nič narobe z ročnimi deli, zato imamo tudi buče, ki so bolj za gledat kot za jest – halloween buče jim rečejo. So pa cenejše, kar je tudi prav.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Nam se zdi hrana iz zabojčkov najboljša možna. V raznovrstnosti prekaša tudi domače vrtove, v svežini in bližini jim je pa najboljši približek. Pa še čisto domov jo dobite – če le naročite zabojček (le  nekaj klikov stran, se reče).

Vaši jesensko blago zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.