Prispevki

 On

Še več sonca, še več svežih pomladanskih domačih pridelkov!

Toplo sonce in polno svežih pridelkov, pomlad!

Zabojčkove sveže novice

Veselimo se pomladnega sonca! Februar je bil verjetno res pretopel, narava se prebuja tedne prej kot je to običajno, a za pestrost in bogastvo domačih pridelkov je to super!
Imamo že veliko domače zelenjave, sveže in slastne, to je res krasno in okusno! Poleg zelenjave so še domača jabolka in hruške, poleg vsega tega domačega pa seveda tudi toliko pridelkov izza meje, da so jedilniki pestri. Takole gre ta teden:

Pobožana od toplega sonca

Pri Vrbnjaku so pridelali prvo endivijo. Ta zimska je res dobra, ker jo toplo sonce boža, ne pa izsuši.
Poglejte jo, kako ji dobro dene milo prleško sonce (fotografija ni simbolična, prav ta solata pride v četrtkove zabojčke, danes pa jutri pa pojutrišnjem pa bo še rasla na njivi).

Romanine radičke smo pojedli, zdaj bodo Studnovi

Kot da kmetje tekmujejo, kdo bo imel več sveže zelenjave! Tudi pri Studnovih na Obrijah je zrastel čisto svež in majcen radič v šopkih (no, ni zrastel čisto sam, precej dela in nekaj sonca in vlage in vsega in – evo ga).

Zimska domača solata, motovilec in fina špinača

Ti trije so res dober par, že drugi teden!
Še več toplega sonca in imamo še več domače sveže kristalke, motovilca in fine male špinače. Ker je vsega že nekoliko več, so tudi cene nekoliko nižje.

Jabolk seveda še ni zmanjkalo! V našem izboru so zdaj sorte topaz, opal, jonagold in elster, ti zadnji od Purgaja v najboljši, demeter kakovosti. V zabojčke bomo ta teden dali malce drobnejše jonagolde in elsterje, zaradi drobnejšosti so tudi nekoliko cenejši.
Citrusi so še dobre kakovosti, še nekaj tednov bodo zagotovo taki (saj veste, tudi citruse obirajo jeseni).

Ekološka pridelava in dostava

Naša hrana je ekološka, a to nam ne zadošča. Skozinskoz razmišljamo, ko prav vse naše delo narediti naravi popolnoma prijazno. Dostava s kombiji zagotovo ni najbolj prijazna naravi in ljudem, hrup in smrad. Zato del zabojčkov že razvozimo s kolesi, zdaj pa pa smo floto okrepili tudi z novo, pokrito kolesarsko prikolico.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Lahko se zgodi, da nas v marcu in aprilu čakajo še mrzli in deževni dnevi (dežja se bodo kmetje zelo veselili, vse je suho), a tile dnevi in tedni so krasni, sonce nas razvaja.

Razvaja ne le nas, tudi zgodnje pomladanske pridelke.  Naročite si jih poln zabojček, polepšalo bo vaš teden!

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.