Prispevki

 On

Še več sveže zelenjave, pa tudi rdeče in zlato jabolko

Pripomočki za dolgo in zdravo življenje (pa še bolj okusno)

Zabojčkove sveže novice

Če ne prej, si zdaj na pomlad zaželimo svežo, res svežo zelenjavo. Imamo jo – nekaj jo je že z domačih njiv, nekaj pa jo dodamo z njiv sosedov. Tako so zabojčki sveži in raznovrstni. V tem tednu je že vsega veliko:

Pomladno sveže!

Zlata in rdeča jabolka

Če ste kdaj slišali pravljico, v kateri nastopa rdeče jabolko, so gotovo mislili na rdeči delišes.

Najprej so jih vzgojili v Ameriki, kjer so jih medtem že uspešno izrodili v lepotce brez okusa, ki so primerni za police supermarketov, manj pa za jest (tako povedo) V naših krajih so k sreči drugačni.

Imamo tudi zlati delišes, ki pa ni zlat (ampak rumen, žal).

Imamo pa tudi breaburn, ki pa ni ne zlat ne rdeč, zato se mu pa reče kar breaburn (kot se je imenoval novozelanski sadovnjak, kjer so jih najprej gojili).

Lažje biti abonent, lažje bolje jesti

Za večino velja, da jemo to, kar imamo doma v hladilniku in shrambi. Zato je najbolje vedno imeti doma nekaj zelenjave in sadja – ker potem jemo to in smo v povprečju bolj zdravi.

Da bi se vi laže odločili za abonentsko naročilo in da bi tako vedno imeli svežo zelenjave in sadje (in mogoče še mleko in kruh in karkoli od tega, kar imamo v ponudbi), smo pripravili več posebnih zabojčkov.  Eni so polni solate, drugi so mešani, tretji za dojenčke in njih starše. Še vedno pa velja, da lahko vse še dodatno prilagodimo, vsak teden kaj dodamo in kakšnega pridelka nikoli ne damo v vaš zabojček.

Tako boste imeli doma več zdravju prijazne hrane (in boste bolj zdravo in dolgo živeli).

Ni šala, če boste nabirali čemaž

Naši kmetje že desetletja nabirajo čemaž na istih rastiščih, poznajo ga – mi smo živi dokaz, da vedo, kaj delajo.
Če se boste sami odpravili v gozd, uporabite vsa čutila in znanje, da se ga ne zamenjate z jesenskih podleskom (tole se ponavlja, ampak je res – da boste bolj zdravo in dolgo živeli).

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Če boste naročili opomnik,  boste po emailu v torek popoldne prejeli opomnik za naročilo četrtkovega zabojček in/ali v četrtek sredi popoldneva za naročilo ponedeljkovega zabojčka. Tako ne boste pozabili na dopolnitev naročila ali sploh na naročilo, če še niste naša redna naročnica (ali pa naročnik).

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Ko vas na lep pomladni dan zamika, da bi jedli dobro hrano, naročite svoj zeleni zabojček!
Če ga naročite do torka opolnoči, ga prejmete že v četrtek. Če ga naročite do  petka do 14h, ga prejmete v ponedeljek (oziroma v torek Ljubljane).

Lepe sončne in manj sončne pomladne dni vam želimo,

vaši pomladni zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.