Prispevki

 On

Še vedno smo zdravi in še vedno imamo dobro hrano!

Nekaj o dostavah v času virusa, nekaj pa tudi o pridelkih! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Spet je teden naokoli in če je vaš dan enak dnevu, vam povemo – nedelja je!
V teh časih je to zadnji dan za naročilo vašega zelenega zabojčka, tako je to. In kot je navada v teh časih, imamo nekaj posebnih obvestil, a teh je vse manj – spet vse bolj ukvarjamo s pridelki in manj z logističnimi izzivi.

In ko je navada v našem Oddelku, smo gostobesedni. Če se vam mudi, lahko le naročite, pa bo, kar bo.

Sporočila v času virusa

Naročila le do nedelje opolnoči

Tudi v tem tednu bodo naročila in spremembe naročil možne le do danes, predvidoma opolnoči.

Spremenjen dan dostave preko GLS – odslej sreda

Še vedno velja zemljevid dostavnih dni, kjer lahko vidite, kdaj bomo dostavili v vaš kraj ali ulico, na njem puščica s smerjo dostav, da si laže predstavljate okvirni čas dostave.
Začnemo ob 10h, razen Ljubljana vzhod, s katerim pričnemo nekaj po poldnevu.

Če niste na obarvanem delu zemljevida (recimo ste v Mariboru), bo k vam dostavil GLS v sredo (novo, doslej v četrtek) . Tako bodo vaši pridelki prišli bolj sveži. Svežega mleka preko GLS ne bo več mogoče naročiti.

GLS obvezno  pooblastite preko sms ali emaila, ki ga prejmete v sredo, da lahko pustijo zabojček brez vašega podpisa – varno za vas in za dostavljalca.

Pomembno – brezstična dostava – pridite pred vhod bloka

Če živite v hiši, pozvonimo in pustimo zabojček pred vrati. Če boste zvonec preslišali, sempatja preverite, ali smo zabojček že zamenjali s polnim.

Če živite v bloku, vam pozvonimo / vas pokličemo in  pridete iskat zabojček pred vhod. Tako bo okužba našega voznika manj verjetna – ker bo v dnevu obiskal 50 in več blokov in če zboli, bomo morali nehati razvažati.

Zato bomo cenili vašo pomoč. Še vedno velja: če ne morete pred vhod, ste starejši, bolni ali karkoli takega, nam povejte in bomo zabojček kot običajno prinesli gor. Še smo ljudje.

Ste spremenili naslov dostave?

Če ste spremenili naslov dostave, prosimo, obvestite nas še po emailu. Naslov dostave se namreč ne osveži avtomatsko, to moramo narediti ročno in lahko spregledamo.

Vrnite škatle

Spet imamo naše ljube potiskane škatle, vračajte nam jih. Dobro za naravo, dobro za bilanco (in tako za cene pridelkov). 

Preverite, prilagodite, dopolnite naročilo

Tudi če ste  že oddali naročilo, ga še vedno lahko dopolnite, spremenite, preverite, kaj načrtujemo za v vaš zabojček (če ste naročili zabojček, ne da bi vedeli, kaj bo v njem).

Prijavite se v trgovino s svojim emailom, geslo lahko zahtevate preko iste strani, in poglejte, kaj bo v vašem zabojčku.

Lahko pa se prijavite kar neposredno preko povezave zgoraj desno V spletno trgovino , ki jo najdete v emailu, ki ste ga prejeli takoj po naročilu.

Če imate pa radi presenečenja, pa tega ne storite!

Testenine s kmetije Jurič

Pri Jurčevih imajo kokoši (dobro, imeli so jih, glej spodaj)  in z njihovo pomočjo delajo jajčne testenine. V ponudbi imamo pirine in pšenične makarone ter pšenične rezance, ki imajo dodano kurkumo, da so bolj rumene. 

Kuna na obisku – jajc bo manj

Verjetno najstrašnejša zver slovenskega podeželja je vdrla v Juričev  kokošnjak in adijo 30 kokoši. Ko že rečeno, ni lahko biti podeželska kokoš (gotovo pa je še huje biti hlevska kokoš, pod lučko). 

Zadnja prleška endivija

Takole nam je pokazal Vrbnjak svoj rastlinjak, poln endvije. Skoraj vse smo pojedli, česar pa še nismo, bomo pa ta teden. 

V rastlinjak bodo še  ta teden posadili paradižnik in paprike in vse tako, česar se bomo tako zgodaj poleti razveselili (če bo le kaj sonca in bo po načrtih). 

Biodinamični por in korenje

Kljub večji prodaji imamo še vedno domač, biodinamično pridelan por in tudi korenje. Zato ju jemo in jemo!

Še en Temnikov čaj, po luni nabrani

Temnikove so zmešale nov čaj, timijan in žajbelj in citronka.
O njem povedo tole:
“strokovna literatura med drugim navaja, da timijan vpliva antiseptično in antibakterijsko v dihalih in pomaga pri izkašljevanju;  žajbelj zavira nastanek vnetij; citronka pa čisti dihalne poti.#
Tako, in temu čaju rečejo Ob pravem času.  (Slika je pa simbolična, samo tako, za lepše).

Vsega je malce premalo

Pri kmetih je vse bolj počasi (ali pa pravočasno, kakor rečete). To, kar zdaj jemo, so dali v zemljo lansko jesen (le čemaža zlepa ne bo zmanjkalo, ker nihče ne skrbi zanj). Lansko jesen smo skupaj z njimi načrtovali za  300 zabojčkih pridelkov tedensko, zdaj jih pojemo za približno 900 zabojčkov običajne velikosti vsak teden. Tako da ko imamo mlado blitvo, jo imamo za recimo 500 zabojčkov, skoraj nikoli pa za 900, tako je to.

Četrtkova dopoldanska izmena. Kot bratje Dalton, samo ne sortirani.

Naročnica nam je vrnila zabojček, v katerem smo ji 8.8. 2013 dostavili poletne pridelke. Potem se pa nekaj časa nismo videli in ona je vestno, res vestno shranila zabojček.

Prazna mestna hiša, tudi zabojčki gredo k sosedom, ne k županu.

Vse nam povejte

Če ste že dolgo z nami, veste. Če pa še niste, je res najbolj pomembno: povejte nam, če je karkoli narobe z zabojčkom.
Če je bilo kar pretreseno, potlačeno, gnilo, napačne oblike, napačne vsebine, če je voznik prehitro govoril, če je kaj manjkalo, če je voznik podrl vrtna vrata, če smo dostavili k vašemu sosedu namesto k vam, če smo povozili vaše rožice na dovozu, če je manjkal listek ali če niste dobili računa. Vse to smo že doživeli.
Če nam sporočite, kaj je šlo narobe, bomo to lahko izboljšali in počeli druge napake. Če pa ne vemo, da smo kaj naredili narobe, smo čisto preveč samovšečni.
Smo pa tudi veseli vaših pohval, če jih zaslužimo.

Za vsak karantenski teden velja: ostanite doma, naročite zabojček, kmetje, prevozniki, serviserji kombija in koles, GLSjevci, zabojčkarji se vozimo okoli za vas.

Naj bo to lep teden za vas!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava