Prispevki

 On

Še vedno sveži pridelki z domačih njiv in sosednjih dežel!

Vse popolnoma na sveže! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Snega res ni, ponoči so temperatura spodobno zimske, podnevi pa že, no, čisto malo, a že lahko zavohate pomladno sonce. To ne prija žičničarjem, domačim pridelkom pač!

Tako je mešanih zabojčkih skoraj izključno domača zelenjava, kar se januarja verjetno še ni zgodilo. Poleg te pa imamo tudi še dodatke izza meje, da bodo vaši jedilniki še pestrejši!

Po prazniku se vračajo kalčki, vsi v steklo odeti

Med prazniki so si kalčki malce spočili (in z njimi Temnikove), zdaj pa jih imamo spet v ponudbi: kalčki lana, alfalfa, brokolija, stročnic, redkev, pa še iz vseh teh zmešane, vse te vrste kalčkov se kalijo pri Temnikovih. 
Temnikove prisegajo na naravno svetlobo, da so taki kalčki drugačni kot tisti, ki kalijo pod lučkami.

Kalčki so spravljeni v steklenih kozarčkih, ki jih ob naslednji dostavi obvezno vrnite, da jih ponovno uporabijo.

Z domačih in bližnjih njiv in sadovnjakov

Domače njive ponujajo precej sveže zelenjave! Nekaj predstavnikov smo takole zložili:

Je pa tako, da kar ni iz domačih logov, se nam običajno lepše. Taki so pa tile spodaj: artičoke, cikorija puntarelle, kardij.

V naši ponudbi je pa seveda še veliko domačih in malce manj domačih pridelkov, kljub zimi!

Cenejše rdeče pomaranče

V tem tednu so rdeče pomaranče že cenejše, glavna sezona se začenja! Še vedno so pa malo dražje kot oranžne, verjetno zato, ker so malce eksotične in večini malce bolj všeč. Okus je izrazitejši in običajno so tudi bolj sočne.

Vse v vračljivi stekleni embalaži

Pri Kukenberjevih so lani naredili velik korak, vse mleko in skute so odslej v vračljivi stekleni embalaži! Zadnja je padla sladka skuta, ta je bila doslej v vrečki. Kot povedo: Izdelamo jo tako, da segretemu mleku dodamo kis. Tako se mlečne maščobe izkosmičijo, nastane pa precej pusta skuta, zelo čvrsta in nemazljiva. Primerna je za štruklje, potratne potice in ostale jedi, kjer želimo, da s skuto dobimo tudi željeno strukturo izdelka. 

Radijske zvezde za pol ure

V sredo ob 11.30 nas bo na Obrijah obiskal Radio Slovenija, Prvi na obisku je oddaja, in bo v živo poročal o zabojčkih in vsem, kar bodo videli in kar bomo povedali. Za vas verjetno nič posebej novega, saj vam že vse sproti povemo.
Lahko pa slišite naše nežne glasove od 11.30 do 12h, mogoče pa boste za povrh slišali prav vaš zabojček, kako vanj zlagamo pridelke!

Za to je potrebno le, da zabojček naročite, pa vanj zložimo najboljše pridelke in vam jih pripeljemo domov ali v pisarno ali pa jih sami prevzamete, kakor vam najljubše.

Lep zimski teden vam želimo,

od toplega sonca pogreti zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava