Prispevki

 On

Še zadnji teden pustnih krofov, pa tudi že svežih po-pustnih pridelkov

Zimske radosti v obliki dobre hrane, vseh barv in kar na kratko Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Naiven bi mislil – toplo sonce nas greje, zime je konec!  A nismo od včeraj, vemo, da se je šele začel postni čas. Mislimo si, da zato, ker se je bilo v tem času najlaže upreti jedem – ni jih ni prav veliko.

A v zabojčkih bomo že/še imeli sveže pridelke z domačih njiv, tudi iz bližnjih njiv čez mejo dobimo pridelke, tako da bodo zabojčki spet pisani in pestri.

Travniški radič

Po travniku blizu Horjula raste radič. Seveda ne raste sam in tudi pobere se ne sam. Čuva ga strašilo, a srnice strašila verjetno ne vidijo, saj najraje hodijo na radič ponoči. Tako Romana ob jutrih pobere le to, kar ostane srnicam.
Če nisi srnica, se sliši kar žalostno.

A ta teden ga bo verjetno dovolj tudi za zabojčkarje (ker raste v šopkih, mu rečemo radič v šopkih).
Slika ni simbolična, ampak prav s tega travnika, na njem so radič in strašilo, manjkajo le srnice in Romana.

Motovilec

Takoj povemo, da ta slika pa je simbolična, saj motovilca od Urške pa nimamo poslikanega.

V tem tednu ga bo imela nekaj več kot le homeopatske količine, pa tudi varno zagrajen bo pred srnicah. Tudi v Črnem grabnu imajo namreč take poskočne srnice, ki se v zimskih dneh veselijo sveže zelenjave, 

Grozdni sok po ugodni ceni

Od Danija Kovačiča imamo grozdni sok, po 2,99 € za cel liter. Edini grozdni sok, primeren tudi za postni čas (#40dnibrezalkohola). 

Malce popustni krofi

Post bo dolg in neusmiljen, zato bomo pustni čas podaljšali še v ta teden, do vključno četrtka. Ta teden tako še dobite pustne krofe (čeprav bodo zares že postni).

Še veliko, veliko več

Seveda pa imamo še dolg seznam drugih pridelkov, od azijske solate pa do zelja rdečega, tam okoli 50 različnih je, ki pritičejo tudi zimskemu času.

Vse lahko pogledate v naši trgovini, naročite po kosih, kilogramih in kar celih zabojčkih. Vse pripravimo in pripeljemo k vam domov (ali v pisarno ali kamorkoli boste pač naročili).  Poglejte in naročite, polepšali si boste teden!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.