Prispevki

 On

Sladki čips, pisana zelenjava in en kup kmetov

Nekaj od Sopranovih, nekaj od Štajercev, vse za navadne praznične dni

Zabojčkove sveže novice

Na zimo je čas, da jemo zimske reči, se usedemo za peč s kmeti in se pomenimo. Ker pa peči nimamo, imamo le majhno pisarno, smo povabili le zabojčkarsko jedro in evo jih, po pomenku je nastala takšna družinska slika (kot Sopranovi, ne).
Od njih pa od drugih smo v tem tednu nabrali:

Več zimskih pridelkov od Štajercev

Letos imamo toliko domačega, da vse do zdaj nismo nobene zelenjave vozili iz Avstrije. No, zdaj pa je tak čas, ko je zmanjkalo nekaj pridelkov. Te in še nekaj za povrh, da bo bolj raznovrstno, nam bo kot že dolga leta zbral in pripravil Fink.
Take reči, kot je vijolično korenje, pa tudi take manj hecne, kot je pastinak ali peteršilj.

Ta teden po izboru Oddelka za lepe umetnosti

Jabolčni čips, ovseni in pirini piškoti

Poleg smutijev in special sokov je Ekosnedek razširili svojo ponudbo tudi s piškotki in jabolčnim čipsom in še čem. Karseda je domače, česar pa ni, pa ni domače. Recimo letos jabolčnega čipsa ni domačega, zato je ta avstrijski, na njem pa tiči Ekosnedekov Zajec.

Fižol, iz Amerike, pa najbolj naš

Da v tej stročnični rubriki ne naredimo krivice fižolu – sicer ni starodaven kot čičerika ali hitrokuhen kot leča, je pa zagotovo zmagovalec na vseh testih potrošnikov.

Letos imamo še veliko slovenskega, drobnega, s tanko kožico, ki se kar sam stopi v ustih (no, tako se reče, ga je pa treba vseeno malo pogristi). Nepogrešljiv in najbolj preprost v jotah in jutah, prebrancu, univerzalen. Zato je najbrž zmagal nad  ostalimi stročnicami.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Še vedno furamo to, da je življenje praznik, da je super, da smo živi, ker potem lahko hodimo naokoli, se pogovarjamo ali pa ležimo na preprogi.
Kronski dokaz, da je praznik, pa je to, da lahko naročite zabojček do torka opolnoči za četrtkovo dostavo in do petka do 14h za ponedeljkovo dostavo (ali torkovo, če ste izven Ljubljane) in da vam ga pripeljemo domov, pa čeprav na koncu sveta (Slovenije). Veselimo se vašega naročila!

vaši, mnogedni praznični zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.