Prispevki

 On

Sonca, da se skrivamo, zelenjava in sadje pa se sončita!

Poletni okusi, ker je toplo in sončno in poletno!

Zabojčkove sveže novice

Za začetek junija običajno ni novica, a tokrat je: sonca je dovolj! Dovolj za paradižnike in bučke in češnje in jagode in danenaštejemovsega, dovolj! Za ljudi pa takole opoldne celo preveč, si raje poiščemo senco. No, jagodam ni mar, one se kar sončijo in so z vsakim prejetim fotonom boljše volje!

Češnje iz Vipavske doline

Konec je češenj iz Brd, konec, zdaj bomo jedli češnje iz Vipavske doline. (Tako kot za vse sadje in vino in hrano velja, tudi češnje jejte primerno tople – če boste jedli češnje direktno iz hladilnika, ne bodo imele pravega okusa.)

Češnjevec je že pravi

Prejšnji teden tega še nismo mogli reči, ga še nismo testirali, a zdaj vam povemo – češnjevec je že tistega pravega paradižnikastega okusa. S Primorske.

Grah in stročji fižol

Za oba okusa – imamo stročji grah in stročji fižol, oboje še s Primorske (še dobro, da so jo vrnili k Sloveniji po 2. vojni, v nasprtonem bi imeli le malo domačega takole na začetku sezone).

Zeleni grah vsebuje nadpovprečne količine vitamina A, železa, vitaminov B skupine; tiamina B1 in riboflavina B2 in niacina B3. Ampak to vse dobimo le, če ga uživamo presnega. Dlje kot ga kuhamo, manj ostane dobrega.

Samo hiter opomnik, imamo še primorske artičoke, prleške kumare, brkinsko špinačo, solato iz raznih krajev Slovenije, imamo pa tudi sadje iz krajev, ki jih po 2. vojni niso uspeli priključiti Sloveniji, ker so malce predaleč na jugu (predstavnik na sredini slikovne pasice).

Po pameti in ob primerni priložnosti

Za poletne  dolge tople večere imamo tudi izvrstno vino demeter kakovosti in pivo, to se pa hitro porabi tudi že med vročim dnevom.

Seveda nismo omenili vsega, kar so pridelali naši kmetje, vse imamo v naši spletni ponudbi, naročite in dobite.

Lep sončen, poleten in prijeten teden vam želimo

vaši, po poletju dišeči zabojčkarji.

 

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.