Prispevki

 On

Sonce pa sije za sveže pridelke (in za vse dobre in manj dobre ljudi)

Zima, zima topla, polno naročje zelenja nam je nasula!

Zabojčkove sveže novice

Ko se nam že zdi, zdaj zdaj bo bridka zima pomorila vse zelenje, ha, spet posije svetlo sonce, zelenjava se razveseli in spet požene! Sadje je pa seveda že dolgo na varnem na toplem (oziroma na hladnem, odvisno, ali gledate od zunaj ali iz tople sobe).

Poleg običajnih pridelkov smo v ponudbo dodali še vrhunska vina od Reje, seveda ekološko pridelana, pa še biodinamično povrhu. Taka običajna in tudi macerirana, za pametno rabo v prazničnih in neprazničnih dneh.

Kakiji in pituralke, še ta teden, potem pa konec!

Marko Reja pove, da bodo kakiji še ta teden, potem pa skoraj zagotovo nič več. Zato si jih naložite v zabojčke, ker do naslednjega oktobra je še res daleč.

Marko ima tudi še pituralke, to so te hruške, ki so surove dobre le za zobozdravnike, pečene so pa slajše od kandid bonbonov. In okusnejše tudi.

Vina Reia od Reje

Marko Reja ne goji le kakijev in češenj in hrušk pituralk, ampak tudi grozdje in z njega neguje dobra vina, tudi macerirana, večkrat nagrajena. Ker so tudi vina pridelana ekološko in še več, biodinamično, smo jih dodali tudi v našo ponudbo. Rebula, malvazija, sauvignon, tolovoj (ki je pa zaradi EU zaščite preimenovani tokaj), v običajni in macerirani različici. Nekaj več o samih vinih najdete v tem opisu vinarskega kulinaričnega novinarja Tonija Gomiščka – da bi ne kupovali mačka v žaklju.

Še vedno žene zelenjava iz rodne grude!

Kmalu bo konec leta, a mi imamo še vedno dovolj domače zelenjave, da napolnimo pestre zabojčke!

Al prav se pishe cvetacha al cvetacca

V preteklem tednu smo imeli nekaj težav z informacijskim sistemom. To se še vedno vidi tudi navzven, na spletni strani je požrlo š-je in č-je. Te nesrechne streshice so zamisel, dedischina ilirizma, pravijo v reviji Srp in v tem tednu jim ploskamo! Delamo pa na tem, da bode zhe v drugem tednu drugache.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Kot pogosto vam tudi tokrat zaželimo lep teden. Da bi se vam ne mudilo iz dneva v dan, da boste znali tudi užiti dan. In dobro hrano vam želilmo, seveda, brez takega zaključka ne smemo. Povemo le še, da naročite svoj zabojček in že izginemo v lep zimski dan. 

vaši zimsko umirjeni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.

Od 3. do 16. avgusta smo na počitnicah!

Naročite lahko seveda tudi v tem času, veseli bomo, a vaš zabojček bomo dostavili po 16. avgustu.

V drugi polovici avgusta se vrnemo in potem bomo spet z vami, že dvanajsto leto!