Ni hec, prenova spletne trgovine. Ko tole pišemo, še ne vemo, kakšen bo končen rezultat, ali smo naročili dovolj zelenjave in sadja, ali smo zajeli vse naročnice, ali je v razpoko med starim in novim sistem kakšna noter padla, ali vas je veliko obstalo na pol poti do naročila, ker ni bil proces dovolj jasen (no, tisti ne berejo tega listka)…skratka, kar precej nas skrbi, pa vendar si mislimo, da smo najhujše prestali. Veseli smo vseh kritični pogledov novega doma na spletu. Čaka naš še nekaj dela, da bomo tam, kjer si želimo, pa vendar vidimo luč na koncu tunela (in verjememo, da ni vlak). Radi bi, da bi na spletni strani našli ne le informacije, kaj je v zabojčkih, marveč tudi kako to z užitkom in zdravo uporabiti. Torej, vračajo se recepti pa še več. Ostanite z nami!
V tem tednu imamo v zabojčkih nekaj vijoličnega korenja, ki je čisto običajno, nič mutirano korenje, le da je vijolične barve.
Radič vrste Zuckerhut (verjetno ker oblika spominja na brazilsko Sladkorno goro, ne ker bi bil tako sladek) je zelenolistni radič in je bolj podoben solati kot pa ostalim, okroglobučnatim radičem. Brez težave počaka en teden na vlažnem in hladnem, torej če ga zavijete v plastično vrečko in spravite v hladilnik.
Raznobarvna Zuckerhut (znan tudi kot vitlof, belgijski radič) solata
za omako: 3 žlice kisa, 5 žlic olja, zeliščna sol, poper, mala žlička gorčice, smetana ali jogurt. Vse sestavine dobro premešamo.
za solato: tenko narezan por, naribana korenčka, pol naribane zelene, 100 g blagega sira (npr.Gauda), fino naribanega, 500 g Zuckerhut radiča nasekljamo, premešamo vse sestavine skupaj z omako. Na koncu dodamo bučna semena, pražena sončnična semena ali oreške.
Iz internega glasila Infrastrukturne divizije Zelenih zabojčkov smo danes za vas izbrali:
Navijamo za naš kombi
Naš novi stari kombi, ki še nima imena (imamo pa nekaj predlogov zanj, hvala vam!), se bo konec meseca ponovno rodil – upamo, da ne bo potreba operacija. Gre namreč na tehnični pregled, brrrr. Upamo, da bodo opazili osnovno barvo, ne samo rjavin. Če to uspešno opravi, gre pa na lepotne posege. Da ne bo: zunaj uj, znotraj fuj (ker tudi naša zelenjava ni taka, kvečjemu obratno)!
Zabojčki iščejo nov, večji, lepši, hladnejši dom
Glede na vaše zadovoljstvo bi bilo neprimerno nehati na pol poti. Zato zabojčkarji iščemo nov dom, ki nam bo omogočal učinkovitejše delo. Šiška, Bežigrad, okoli 100 m2 in več, z malo pisarno, prostor za hladilnico za nekaj palet (ali pa že kar hladilnica), mogoče celo možnost trgovine, kdo ve? Pa seveda vse tako, da se lahko res dobro očisti. Aha, parkirišča za 5 avtov pa kombi. Se nam zdi, da bomo še nekaj časa iskali, če pa imate kakšen namig, bomo veseli.
Praznih zabojčkov se veselimo – še vedno gre zares
Nemški in avstrijski kolegi, ki zabojčkajo že dlje časa in so pri tem še bolj resni kot mi, so nam povedali, da je stroškovno isto, če se nekdo ukvarja s kontrolo, kdo je vrnil zabojček in kdo ne in potem terjajo one, ki ne, ali pa če tega zaposlenega nimajo in rečejo, ah, nekaj zabojčkov pa privoščimo tudi kužkom naših naročnic.
Čisto vsak vrnjen zabojček je zlata vreden (tečemo zadnje pakete, potem pa vse po novem bo).
Verjetno ste uganili, tile listki so izdelek našega alterega, tako rekoč psihoterapevtsko orodje z občasno uporabno ali celo razvedrilno funkcijo (tudi za vas, upamo), in več imamo dela, bolj so, khm, odbiti. V tem tednu precej.