Prispevki

 On

Sveža prleška zelenjava, več zabojčkov, za vsak okus

Dočakali smo svežo domačo zelenjavo! In imamo nove vrste zabojčkov!

Zabojčkove sveže novice

Res dolgo in zdaj že nestrpno smo čakali tole sporočilo. Jasno nam je bilo, da bo prišlo z vzhoda ali pa zahoda Slovenije – letos so prvi Prleki s svežo pomladansko zelenjavo! Jasno, ena sama lastovka še ne prinese pomladi, ampak en teden si bomo pa polepšali s svežimi pridelki!

Od prleškega dopisnika – sveži pridelki!

Takole na pomlad so Prleki vedno zgodnji s svežo zelenjavo. Tudi letos – Vrbnjak je pridelal svežo solato, na njegovi zemlji je spet zrastel čemaž, pa tudi regrat že kuka v malce večjih količinah. Prva dva sta prav dobre kakovosti, regrat pa še ni tako lep, ko bi lahko bil in kot še bo. Je pa že, prvi.
Vse to dokumentirano s svežimi fotografijami naravnost iz Prlekije.

Zaploskali smo kamutovemu kruhu z ajdo

Peki nas vsak teden razveselijo s kakšnim vzorčkom novega kruha – in ta teden je adhok ocenjevalna komisija soglasno zaploskala  kamutovemu kruhu z ajdo. Tako se je v naši ponudbi pridružil rženemu, pšeničnemu, kamutovemu kar tako, ovsenemu, ajdovemu, rženemu pa še pa še kruhom, ki jih lahko naročite vedno sproti, lahko pa vam jih dodajamo v vaš abonentski zabojček.

O čemažu

Ker bi bilo škoda, če bi ga spregledali, vam takole še posebej povemo: v tem tednu bo v zabojčkih čemaž (no, v vseh ne, dojenčki ga še ne cenijo). In čemaž je sila koristna rastlina, tudi če jo pojemo kar celo. V zabojčkih bomo jedli le listje, ker če bi pojedli tudi podzemni del, bi ga drugo leto ne bilo več.

Na kupu smo že dolgo tega zbrali precej receptov, od namaza, do palačink in solat s sadjem in veliko dobre hrane vmes, poglejte si.

Če vas pa zanima teoretska podstat čemaža, zakaj je dober in čemu je tak, pa si preberite tale naš članek.

Več novih vrst zabojčkov

Da bi bolje ujeli vašega abonentske želje, smo in bomo pripravljali še več različnih tipskih zabojčkov, pa še preimenovali smo našega najbolj pogosto zaželenega – da bo bolj jasno, kakšen je.

  • Dopolnjeni zabojček je zdaj Mešani zabojček

Imamo pa še nekaj novih izbir, da se boste laže odločili za redno tedensko naročilo:

  • Mešani zabojček z manj gomoljev in korenovk; v tem zabojčku boste res le redko našli krompir, korenje, čebulo.
  • Solatni zabojček: predvsem listnata zelenjava, solate vseh sort in oblik, za sveže solate

Vsak zabojček lahko vedno znova prilagodimo vašim željam – recimo, da prav nikoli ne dobite repe ali pa da vsak teden dodamo mleko in sir in vedno znova drugačen kruh.

Abonenti na sezonske zabojčke boste odslej predvideno vsebino sezonskih zabojčkov videli tudi v svoji nakupovalni košarici, tako da bo do-naročanje lažje.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Če boste naročili opomnik,  boste po emailu v torek popoldne prejeli opomnik za naročilo četrtkovega zabojček in/ali v četrtek sredi popoldneva za naročilo ponedeljkovega zabojčka. Tako ne boste pozabili na dopolnitev naročila ali sploh na naročilo, če še niste naša redna naročnica (ali pa naročnik).

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Tja do torka opolnoči lahko naročite svoj poprazničen zeleni zabojček za četrtkovo dostavo, do petka do 14h pa za ponedeljkovo (oziroma torkovo izven Ljubljane). Vaše telo in duh vam bosta hvaležna za dobro hrano, prepričani smo!

Ker je letos ravno na nedeljo velika noč, vam ob tej priliki kot vsako leto zaželimo lep praznik. Prazniki se nam zdijo fini, ker se življenje lahko upočasni, da ga lahko pogledamo s strani in ga tako bolje vidimo.

Primerno počasne lepe praznične dni vam želimo,

vaši zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.