Prispevki

 On

Sveža zelenjava, pa tudi po-postni mafini in kruh z drožmi

Nekaj o dostavah v času virusa, nekaj pa tudi o pridelkih! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Nedelja je, seveda, ker so nedeljske novičke, in ker je to velikonočna nedelja, je zdaj konec posta in temu primerna je tudi ponudba!

Sporočila v času virusa

Virus ni več novica in ker se nam zdi, da že veste, da na vsak naslov dostavljamo enkrat tedensko, da ne hodimo v blok in vse to, smo to rubriko ukinili.
Smo pa vse te pomembne informacije zbrali tule. Le to še dodamo:

Vrnite škatle

Spet imamo naše ljube potiskane škatle, vračajte nam jih.

Preverite, prilagodite, dopolnite naročilo

Tudi če ste že oddali naročilo, ga še vedno lahko dopolnite, spremenite, preverite, kaj načrtujemo za v vaš zabojček (če ste naročili zabojček, ne da bi vedeli, kaj bo v njem).

Prijavite se v trgovino s svojim emailom, geslo lahko zahtevate preko iste strani, in poglejte, kaj bo v vašem zabojčku.

Lahko pa se prijavite kar neposredno preko povezave zgoraj desno V spletno trgovino , ki jo najdete v emailu, ki ste ga prejeli takoj po naročilu.

Če imate pa radi presenečenja, pa tega ne storite!

Novi kruhi in muffin ferrero roche – vse iz dolgčasa

Peki iz Devete vasi imajo zdaj manj dela, ker so šolarji in vrtčarji doma in doma sami pripravljajo malice in kosila (in odkrito povedano, vsi ne naročajo zelenega zabojčka in kruha v njem). Skratka, manj dela imajo in zato več časa in zato so izumili nove recepte za kruhe.

Planinski kruh je iz pšenične in ržene moke, tak, ki si ga sila vesel, ko prideš v planinsko kočo (ker so pa te zaprte, pa ga lahko jeste tudi doma, veseli ga boste).

Matjaževa kmečka štruca z drožmi ima najdaljše ime, ki malce zavaja. Ni ne iz Matjaža ne iz kmetov, je pa z drožmi, namesto prvega in drugega je v njem pšenična moka. (Matjaž je pa lastnik in to je njegov najljubši kruh).

Imajo pa še muffini (ali mafine, kako hočete, torej slaščico iz umešanega testa z dodatki, pečena v pekaču z vdolbinicami).
Eni so z malinami (na sliki), drugi pa z okusom ferrero rocheja in priznamo, najprej smo zavihali nos, kakšna umetna reč je pa to, prosimo lepo. Pa pogledamo sestavine in ker zvenijo užitno (le v lešnikovi kremi so palmini podukti), smo ga v veselje mnogih dodali v ponudbo. Tako, po-postno.

Imeli bomo, a nekaterih pridelkov ne prav veliko

Ker so kmetje navajeni, da prodamo za kakšnih 300 običajno velikih zabojčkov tedensko, je tudi pridelkov temu ustrezno veliko (ali malo, kakor gledate). V tem tednu so nam ponudili in mi smo dali v ponudbo radič v šopkih, mlado blitvo, mlado špinačo, mlado čebulo, regrat, listnati ohrovt, peteršilj, drobnjak.
Vsega tega pa ni ravno veliko, tako da ko zmanjka, ne boste mogli več naročiti.

Poleg tega se zgodi, da nam kakšen kmet ne more pripeljati pridelkov v ponedeljek in v četrtek, tako da njegovih pridelkov ne moremo moremo dati v zabojčke na začetku ali koncu tedna.
Ni idealno, je pa vedno nekaj za jesti. 

Biodinamični por in korenje

Ko so nas konec januarja poklicali Kelenčevi, je bil virus še daleč in sanjalo se nam ni, da bo taka drama in da bomo tisto veliko njivo pora vso pojedli.

No, nismo je še, ampak v tednu dveh jo bomo. Mnogi povedo, da je ta biodinamični por je najboljši, zato ni čudno, da zaloga tako kopni.

Še imamo tudi biodinamično pridelano korenje z iste kmetije, kar se za april, sploh v takem letu, zdi skoraj neverjetno. Pa je res!

Kokoši so spet v akciji, jajca so

Po drami preteklega tedna, ko je kuna razdejala Juričev kokošnjak, so preostale kokoši psihično okrevale in spet imamo jajca!

Izdelke iz pire dražji

Slaviči iz Vučje vasi (poznani kot Vila Natura) sporočajo, da količine iz njihove lastne pridelave niso zadostovale do nove žetve, zato so dokupili piro porekla EU. Zaradi višjih cen na  evropskem tržišču so dvignili tudi cene izdelkov iz pire.

Od naročnikov

Zabojčki od nas k vam, sporočilca od vas k nam. Veseli smo jih in gredo v skladišče, kjer pripravljamo zabojčke, da razveselijo utrujene.

Vse pri zabojčkanju je prilagojenju stalnim naročnikom, ki iz tedna v teden (ali pa vsaj sempatja) naročite zabojček, naj si bo tak, kot ga predvidimo, ali pa čisto po vaši izbiri. Zato nam je zdaj, ko je število novih naročnikov na teden postalo spet običajno, veliko, veliko laže in spet se bomo lahko  posvetili prav vsakemu zabojčku tako in toliko, kot je prav. Kar malo nam je odleglo, priznamo.

Naročite svoj zabojček, da vam polepša karantenske dni!

Ker je velikonočna nedelja, se tudi celoten Oddelek za poslavlja in vam želim lep praznik in sploh ves teden,

vaši zabojčkarji

P.S. Če pa nam želite kaj sporočiti, pa je naslov zdaj očitno že znan: dobili smo prvo pravo pošto na naš oddelek, končno smo postali znani!

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava