Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 23. teden

Kot vedno, če imate  dve (2) minuti časa, predlagamo, da kar greste pa naročite zabojček pa še solatnega povrhu. To se nam zdi super ideja!
Če pa si lahko utrgate tri (3), pa bomo veseli vaše pozornosti (tudi to ni tako slaba ideja, gotovo bo kaj novega).

Oda Eko jabolčni moki

Čisto prvi izdelek, pakiran v vrečke Zelenega zabojčka. Nam se zdi hudo nobel, še posebej, ker je rahlo inovativen, še bolj pa zato, ker je hudo DOBER! Vzamemo eko jabolka, vseh sort, jih posušimo, suhe zmeljemo, nasujemo v vrečke, zapremo in damo v vaš zabojček. Vi to odprete, nasujete v jogurt, pa sladice pa vodo pa ne-vemo-kam-vse-še in garantiramo, res je dobro! Da dodatne doze železa in vlaknin (pa nekaj vitaminov tudi) ne omenjamo (rjavi sladkor, skrij se). Nič več ne povemo, da ne boste rekli, da vas silimo!  Naročite pa se boste videli (in vnukom boste lahko rekli, da ste prav vi naročili čisto prvi izdelek Zelenega zabojčka, tudi to je vredno naročila).

Solatni zabojčki (oziroma 40% znižanje cene za solato)

Nič ne skrivamo, solate je veliko. Veeeliko. In zato je seveda po zabojčkasto, da jo sedaj jemo (in ne tedaj, ko jo je treba iskati z lučjo). V preteklem tednu smo jo v-zadnjem-hipu-dodajali-zabojčkom, v tem bomo to storili nekoliko bolj organizirano. Zato smo naredili skoraj napol zastonj zabojčke, v katerih dobite solato (2 kg) za 40% ceneje.  Tule naročite, če bi imeli napol solatni teden. Veseli kmetje, vi in tudi mi. Jasno.

Zabojčki

Zabojčke smo osvežili, tako da v njih veliko manj korenja (hvala, Maša, za kritiko), pa zato več ostalega, jasno. Imamo pa češnje vrhljanke, ki so potovale še z zapravljivčkom v Ljubljano (no, pred leti z istega drevesa) pa bolj eksotične marelice pa melone, iz Italije. Pa domačih jagod še ni zmanjkalo, jabolka so pa zdaj cenejša pa druge sorte (ker slovenskih je zmanjkalo, so še avstrijska).

Reportaža Od Ljubljane do Lechna pa nazaj (pa Ljutomer pa Velenje in Domžale vmes)

Da je kmet Fink res živa oseba in kakšen zgleda in njega Jutta in njegovo letališče in vse to (pa še Dani pa Mlinarjeva), to vse najdete tu na čisto sveži fotoreportaži.

EHEC

Kot vsaka spodobna neznana bolezen je tudi ta zastrašujoča. Kot običajno imamo samo lokalno zelenjavo, v tem tednu v vseh zabojčkih samo slovensko in avstrijsko (bolj zaradi sezone in svežine kot zaradi EHECa). Dodatno pa lahko dobite tudi italijansko. Že nekaj časa smo se pripravljali, da na spletu k vsemu dodamo državo izvora. No, pa končno smo, tako da je tudi vam jasno, odkod  je prav dotična zelenjava. In res, tudi bučke in paradižniki so avstrijski. Pridni kmetje. Kumare so pa od Vrbnjaka iz Prlekije (nam se zdi hudo čudno, da z južne Primorske ni eko zelenjave, ampak res, ni je!).

Drugi na Najpodjetniški eko ideji

Hvala vsem za vašo podporo in glasove in prijazna sporočila. Zaradi vas smo se uvrstili v čisto superfinale, skupaj z zmagovalcem, ki dela super učinkovito razsvetljavo. Zdelo se nam je kakor čudež, da so nas opazili in tako visoko uvrstili. Hvala vam!

In namesto konca naročilo

No, smo vam rekli, da imamo veliko novic! Zdaj, ko ste na koncu, pa ne pozabite na naročilo, tega bomo zelo veseli (pa tudi drugih vaših sporočil in kritike, ta nam pa koristi).

Lep teden vam želimo,

vaši majhni in veliki zabojčkarji