Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 15.11.2010

Pozdravljeni, Irma!

Milo vreme podaljšuje sezono in še vedno smo dobro založeni z dobrotami s slovenskih njih!

Junaki tega tedna so kakiji, ki prihajajo v vseh zabojčkih in delajo družbo pestremu naboru jesenskih poljščin, tako v Dopolnjenih kot tudi Slovenskih zabojčkih. Sadni  zabojčki so obogateni z dobrimi pomarančami, dozorele so, pa tudi primorski kakiji so v njih (pa seveda jabolka, kiviji  in v srednji in velikih hruške tudi).

Še vedno delamo reklamo tudi za kruh (ržen, pšenični in pirin) (vse polnozrnate), ki ga lahko naročite na strani (abonenti pa po emailu).

Prihaja zima, pozimi pa še posebej tekne

Dober ekološki med, po meri čebele

Vedno smo se spraševali, kako je pa med lahko ekološki? Kaj zapovedo čebelam, naj nabirajo med samo na eko rastlinah? Saj to je pa to, a ne, čebele naberejo med, čebelar ga pobere pa je, a ne?

No, ni čisto tako. Po učni uri s čebelarjem Zlatkom vemo, da so čebele v konvencionalnem čebelarstvu male tovarne medu in vse je podrejeno količini (in kakovosti, da ne bomo krivični). Za to je treba ubrati kakšne manj blago zveneče metode, kot so rezanje kril maticam in krmljenje s sladkorjem. In tudi za zatiranje varoje je na voljo mnogo kemičnih preparatov…

Zlatko čebelari po meri čebele; kot pravi, je to po Demeter zahtevah in še bolj skrbno. Precej je o tem je napisal v svojem prispevku, ki ga je pripravil prav ob tej priliki. Privoščimo njegovim čebelam, obmorsko življenje in ljubečega skrbnika! Dober med nam nabirajo, poskusite ga.

Vedno (po)polnejši

Zeleni zabojčki so vedno bolj polni, zelenjava, sadje in odslej tudi med! Naročite Zeleni zabojček in vse to bo prišlo k vam domov!

Prijazen teden vam želimo,

čisto vaši mali in veliki zeleni zabojčkarji

Oznake: