Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 2. teden

Pozdravljeni!

Novoletne počitnice so samo še spomin in po pomladi diši, ste opazili? Seveda, na kmetih gre vse bolj počasi in žal nekaj vonjev še ne pomeni razkošja pomladi.

Ker so Slovenski zabojčki iz tedna v teden podobni – priznamo – smo jih popestrili s šitakami (gobe, jasno), ki rastejo pri Kaduncu v Radohovi vasi. V njih je tudi vse ostalo, kar je sedaj moč dobiti pri slovenskih kmetih, tako da so polni kljub zimskih časom.

Tudi pri Dopolnjenih smo spet malce boljši: naš cilj je seveda, da za prav vsako zelenjava in sadje, ki jo damo v zabojček in vi na krožnik, veste, pri kom je zrastla (tudi, če ni iz Slovenije). V Dopolnjenih zabojčkih tega tedna imamo namreč tudi kitajsko zelje, ki je zrastlo pri kmetu Finku, nekoliko severno od Gradca, in ga bomo z ostalo zelenjavo in sadjem pripeljali v sredo. Sveže, pa četudi izza meje. In raznovrstno, seveda!

Kitajsko zelje je tudi v zabojčkih za sočenje, za sadne zabojčke pa smo naročili tudi rdeče pomaranče vrste Tarocco (in vse ostalo, jabolka, kivije in klementine). Viroze, beg! (bi rekel naš Korošec Izidor).

Naš kruh ni suh (ne v četrtkih), najlepše pa je, da je tudi suh dober, še daleč po vikendu. Če vam ga pa zmanjka – hop,  z moko do svežega!

Takole začenjamo teden. Želimo vam, da bo vaš lep!*

Čisto vaši mali in veliki zeleni zabojčkarji

*(in da boste do ponedeljka zvečer naročili prav svoj Zeleni zabojček, to bo pa nas razveselilo v ponedeljek, vas pa v četrtek pa petek pa sploh vse dni do prihodnjega Zelenega zabojčka).