Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 18. teden

Ena pravljičica (s piknikastim koncem)
So šli dol po cesti trije zabojčki pa je prvi rekel drugemu: Glejte, maj je, pa naredimo eni piknik. Pa je drugi rekel: Glej, pa nimamo nič za piknik. Pa se je tretji domislil: Pa glejte, gremo dol na jug h kmetu pa kupimo paradižnike, pa papriko in kumare pa bučke pa dajmo to v zabojčke, piknik zabojčke.
[s pomočjo kolegov iz Oddelka za ljudsko zabojčkoslovstvo smo izbrali eno pomladno, primerno temu, da imamo v pomladnem času Piknik zabojčke).

Malo hvale zabojčkov tega tedna
Imamo prave pomladnem zabojčke, Dopolnjeni in Mili, vsi polni zelenja, redkvic in kolerabic, že mlad korenček, pa domača solata in take fine reči (kot običajno). V Sadnih zabojčkih (pa tudi kar tako) imamo še  gloster in idared jabolka iz Demeter pridelave iz Slovenskih Goric (to so tisti, ki gledajo luno pa so sploh pri pridelavi še bolj strogi kot ekološki kmetje). Rogljevi šparglji še rastejo, tako bolj kot se njim ljubi (in zadnje dni se jim ne), tako da jih imamo za zraven, v vse zabojčke pa žal ne pridejo.

Podaljšan rok za naročanje
Ker ste mnogi do torka na dopustu, smo v tem tednu podaljšali rok za naročilo do torka dopoldne, do 9.45 (čisto točno do takrat), ker 30 minut po tem pa moramo že mi naročiti čisto točne količine, da jih v sredo zvečer dobimo.

Dobro blago se samo hvali (če nas pa kdo drug, pa še toliko bolje)
Zabojčkarji smo se pojavili v oddaji Posebna ponudba, tam okoli 17 minute v oddaji nas vidite. Več ljudi ve za nas, bolj veseli smo! (Biti na TV je sicer nobel in mama te vidi, ampak mi smo še vedno najbolj navdušeni nad zabojčkanjem). Izbrani smo bili med deset finalistov Financ za najpodjetniško idejo – več informacij, kaj to pomeni, sledi (ko jih bomo imeli)…

Kot vedno bomo tudi v tem poprazničnem tednu veseli vaših naročil!

Vsemu delovnem ljudstvu tak lep praznik,
vaši delovni zeleni zabojčkarji