Prispevki

 On

Sveže novičke 22.teden

Prav zelo jedrnati bomo, da ne bomo predolgi. Toliko dobrega po res dobrih cenah pa že dolgo ne!

Milena in solataZačnemo s solato!
(podnaslov: ko ekološka stane enako kot konvencionalna, prvi del)*
Imamo res krasno solato, da že dolgo ne take. In če jo kupite za ves teden, okoli 5 glav, stane le 2,79€/kg (kar je manj kot 4,5€, kar je običajna cena). Kmetje bodo veseli, ker solata pridno raste, vi boste veseli, ker je zelo okusna! Lepo zavita v hladilniku počaka kar nekaj dni. Od Milene Šlosel iz Brkinov (ki takole pozira, čeprav veliko raje vzgaja solato kot pa se fotografira!), pa tudi od Danija iz Ljutomera.

In češnje, ugodno kot še nikoli doslej (hmm, mogoče tudi nikoli več ne)
(podnaslov: ko ekološka stane enako kot konvencionalna, drugi del)*
Če si zaželite sočnih, okusnih, ah, slastnih češenj, potem je sedaj pravi čas, da se jih do sitega najeste. Zdaj ali nikoli (no, prihodnje leto mogoče spet, a to je še daleč). V paketu po 3 kg, po 5,5€/kg (7,95€ običajna cena). 3 kg izginejo, preden se obrneš in rečeš češnja.
*po cenah s tržnice www.lpt.si

Solato in češnje najdete tudi v oddelku Posebna ponudba.

In res je dobrega veliko, tokrat bomo imeli tudi
Marelice 30% cenejše, iz Ankarana, ameriške borovnice iz Dobrovnika, kitajski tatsoi iz Ljutomera,
veliko je vsega, kar hočemo, kar vse bi krepko napisali, tako se veselimo tokratnih zabojčkov!
Marelice 30% cenejše v tem tednu kot uvožene pretekli teden!

Pa bučke, koromač, mlado zelje, vse to iz Slovenije,
(spet veliko reči po enakih cenah, kot jih ponujajo, khm, kemičari, kot bi rekel naš kmet Dani).

Vstala je Primorska in pridelala vse to, po prijaznih cenah (ko uvožena hrana ni nič cenejša kot domača, bravo Fras & kmetje)!

Detektiv Rdeča redkvica
Vsi posvečeni veste, da nam to pomlad rdeče redkvice hudo nagajajo. V preteklem tednu se je detektiv Rdeča redkvica ukvarjal s zbiranjem litarature, izpraševanjem in podobnimi rečmi (t.i. desktop study ), v torek se odpravlja na teren, da v živo potegne rdečo redkvico za rep, preden ta pride v četrtkov zabojček. In potem sledi podrobno poročilo za vas! (Učiti se, učiti se, učiti se, je rekel Stari, to je imel prav).

Naša nova spletna stran
Zdi se nam res pomembno, da veste, kje raste vaša hrana. In zato o tem pišemo, slikamo, vse to delamo. Odslej boste to veliko lažje našli tudi na naši strani. Poglejte, brskajte, pišite!

Zeleni teden
V boljših ljubljanskih restavracijah, gostilnah in tam kjer pač strežejo dobro hrano, boste od četrtka naprej lahko dva tedna jedli fino ekološko solato iz Zelenega zabojčka po čisto običajnih cenah! (če poznate še kakšno restavracijo, ki si zasluži tako fino hrano, sporočite nam). Pridite, pojejte in povejte, da je dobra (če pa ni, pa tudi). Kje in kod, vse na Facebooku in Twitterju.

Ste že naročili, pa bi radi dodali še nekaj finih dobrot?
Brez težave, ponovno se prijavite in spremenite naročilo, vse do ponedeljka do 22h! (ali pa nam pišite ali nas pokličite).

Je čas za nakupe v diskontnih prodajalnah, je čas za nakupe na tržnici in je čas za Zeleni zabojček!
Nedvomno, ta teden je čas za Zeleni zabojček!

Čisto vaši in navdušeni
Zeleni zabojčkarji